FC Groningen in de Maatschappij en Stichting Opkikker slaan de handen in één!

FC Groningen in de Maatschappij en Stichting Opkikker slaan de handen in één!

Stichting Opkikker en FC Groningen in de Maatschappij hebben een partnership voor een periode van drie seizoenen: 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018. We zullen de komende jaren de handen in één slaan om aandacht te vragen en geld te genereren voor de doelstelling van Stichting Opkikker.

FC Groningen in de Maatschappij en Stichting Opkikker hebben hun handtekening gezet onder een driejarige samenwerking. Gezamenlijk zullen zij de aankomende jaren activiteiten organiseren om opbrengsten en bekendheid te genereren voor het goede doel. Daarnaast stelt FC Groningen diverse uitingen beschikbaar, waaronder LED-Boarding om de stichting te helpen haar naamsbekendheid te vergroten en nieuwe donateurs te werven.

Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker: “Wij vinden het geweldig dat we de komende drie jaar op de steun van FC Groningen in de Maatschappij mogen rekenen. Stichting Opkikker kijkt uit naar een vruchtbare en succesvolle samenwerking. Het partnership is van grote betekenis, de opbrengsten zullen de komende jaren worden ingezet ten behoeve van de organisatie van Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.”

FC Groningen is een volksclub, sterk verankerd in haar eigen verzorgingsgebied met een landelijke uitstraling en Europese ambities. Als betaald voetbalorganisatie heeft de Trots van het Noorden een voorbeeldfunctie en staat het midden in de maatschappij. Om de vele verzoeken te bundelen en structuur aan te brengen in alle maatschappelijke projecten en activiteiten heeft FC Groningen sinds 17 september 2010 de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leven geroepen.

Doelstellingen van de stichting zijn zowel de vele verzoeken te bundelen en structuur te krijgen in alle maatschappelijke projecten en activiteiten, als ook alle aanvragen professioneel in behandeling te nemen en uit te voeren. Dit alles met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk gelden te genereren voor goede doelen en invulling te geven aan het maatschappelijke gezicht van FC Groningen.

Stichting FC Groningen in de Maatschappij hanteert drie pijlers: educatie, gezondheid en sociale samenhang. Zo helpt FC Groningen in de Maatschappij Stichting Opkikker de komende jaren om de gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag te kunnen bezorgen.