Kinderopvang 'De Drie Balonnen' uit Zoetermeer zet zich het hele jaar in voor Stichting Opkikker

Kinderopvang ‘De Drie Balonnen’ uit Zoetermeer bestaat 25 jaar. Om dit jubileum te vieren, staat heel 2017 in het teken van feestelijke activiteiten in het thema: tussen Kunst en Kids. Stichting Opkikker was begunstigde van de mooie acties die georganiseerd werden! Hieronder alle acties op een rij:

Creatief inzamelen met kunst

Het feestjaar startte met een ‘locatie-kunstwedstijd’. Kinderen van alle locaties knutselde met de creatieve 'doe-maar-gek-box' prachtige creaties. Ellen Vermeulen, een bekende kunstenaar uit Zoetermeer, hielp mee om uit alle kunstwerken een winnaar te kiezen. Wethouder Isabelle Vugs onthulde het winnende kunstwerk dat geëxposeerd werd in het Stadsmuseum te Zoetermeer. Na de 'tussen Kunst en Kids' themaweken verkochten de kinderen hun kunst in hun kinderopvang via kunstmarkten waarvan de opbrengst ten goede kwam van Stichting Opkikker.

Spetterende jubileumjaarfeesten 

Zaterdag 23 september 2017 vierden de kinderen van het 25ste jubileumjaarfeest geheel in het thema ‘tussen kunst & kids’. Het werd het een spetterend feest waarbij de kinderen zichtbaar genoten van de feestelijkheden: een kindertrein die door de wijk reed, een draaimolen, een springtaart, levende standbeelden, een voelmuseum, La Bella Dame reuzenbellenblaas, een kunstlokaal met schildersezels, kunstenaar Rémy en kunstenaarsactiviteiten.

Op 29 september en 6 oktober was het ook bij de buitenschoolse opvang tijd voor feest! Jump XL opende haar deuren speciaal voor kinderen van de buitenschoolse opvang van De Drie Ballonnen. De BSO-kinderen werden feestelijk onthaald met muziek verzorgd door DJ Chocomellow (14 jaar). In samenwerking met Urban Art Studio konden de kinderen hun naam in graffiti spuiten en natuurlijk werd er door de kinderen lekker gesprongen in het indoor trampolinepark. Tijdens deze jaarfeesten kon er donaties gedaan worden aan Stichting Opkikker.

Koffie Morning bij De Drie Ballonnen

Tenslotte organiseerde medewerkers op 5 en 6 oktober bij diverse kinderdagopvang-locaties van De Drie Ballonnen een ‘Koffie Morning to-go’ in aansluiting op de landelijke campagne van Stichting Opkikker. Naast koffie en thee om mee te nemen, werden bezoekers ook verleid met wat lekkers.

Uitgefeest?

Nog niet... er staat nog een sponsorloop in de planning. Aan het einde van het jaar maakt De Drie Ballonnen het totaalbedrag bekend dat is ingezameld voor Stichting Opkikker. En laat dat nu weer een leuke aanleiding zijn voor een prijsvraag via Facebook...