Lisanne bereikte de top van de Mont Ventoux op haar eenwieler voor Stichting Opkikker

Op maandag 8 augustus vertrok Lisanne Boer op haar eenwieler om de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk te beklimmen. Hiermee probeerde ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker. De klim naar de top doet ze voor haar oud klasgenote Gerianne. Gerianne was ernstig ziek en is onlangs overleden. “Zij kreeg een geweldige Opkikkerdag aangeboden. Dat wil ik graag voor meer kinderen mogelijk maken”, is de motivatie van Lisanne. 

De route die Lisanne heeft afgelegd is ruim 21,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent. Ze deed er slechts 3 uur, 36 minuten en 59 seconde over om de top te bereiken. We zijn heel erg trots op Lisanne! 
De beklimming is te bekijken via de volgende link: https://youtu.be/IdQ1gjwkbBE

Zo een zes jaar geleden begon ze met eenwieleren. Sindsdien is het voor haar een serieuze sport geworden die ze vol passie blijft beoefenen. Van 27 juli t/m 5 augustus was Lisanne Boer te vinden in San Sebastian in Spanje. Niet om lekker te genieten van een welverdiende vakantie, maar voor de Wereld Kampioenschappen eenwieleren. Hier deed ze mee met maar liefst 20 onderdelen. Van de honderd meter sprint tot de 400 meter, 800 meter en de tien kilometer. Maar ook deed ze mee aan het hoog- en verspringen op de eenwieler en aan de onderdelen downhill en uphill.