Lisanne gaat op één wiel naar de top voor Stichting Opkikker

Lisanne gaat op één wiel naar de top voor Stichting Opkikker

Op maandag 8 augustus vertrekt ze op haar eenwieler om de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk te beklimmen. Hiermee probeert ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker. In totaal zijn er drie routes om de top te bereiken. Lisanne heeft gekozen voor de zwaarste van de drie. Ruim 21,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent.

De klim naar de top doet ze voor haar oud klasgenote Gerianne. Gerianne was ernstig ziek en is onlangs overleden. “Zij kreeg een geweldige Opkikkerdag aangeboden. Dat wil ik graag voor meer kinderen mogelijk maken”, is de motivatie van Lisanne. De eerste sponsors hebben zich al gemeld. Wil je Lisanne ook helpen? Via www.1wiel1doel.nl kun je geld doneren of meedoen aan de winactie. Raad de tijd die Lisanne nodig heeft voor de beklimming en maak kans op een prijs.

Zo een zes jaar geleden begon ze met eenwieleren. Sindsdien is het voor haar een serieuze sport geworden die ze vol passie blijft beoefenen. Nu ze zomervakantie heeft, kan ze iedere dag volop trainen en zich zo goed mogelijk voorbereiden op het WK én de klim naar de top. Om de actie te promoten geeft ze demonstraties eenwieleren. Ook heeft ze de pers opgezocht en heeft er ondertussen een artikel in de Stentor gestaan, is Omroep Gelderland komen filmen en heeft 3FM aandacht besteed aan de actie. 

Van 27 juli t/m 5 augustus was Lisanne Boer te vinden in San Sebastian in Spanje. Niet om lekker te genieten van een welverdiende vakantie, maar voor de Wereld Kampioenschappen eenwieleren. Hier deed ze mee met maar liefst 20 onderdelen. Van de honderd meter sprint tot de 400 meter, 800 meter en de tien kilometer. Maar ook deed ze mee aan het hoog- en verspringen op de eenwieler en aan de onderdelen downhill en uphill.

Wij zijn heel erg trots op Lisanne en wensen haar heel veel succes met de klim naar de top!