Luca haalt 850 euro op met een herfst barbecue

Luca haalt 850 euro op met een herfst barbecue

Op 12 november 2016 organiseerde Luca (8 jaar) een herfst barbecue voor Stichting Opkikker. Het werd een gezellig tuinfeest, waarbij Luca, samen met zijn vader en stiefmoeder, zorgde voor lekkere herfst- en winterhapjes. Dit heeft geresulteerd in het fantastische bedrag van € 850,50! Hij vertelt ons waarom en hoe hij dit heeft aangepakt:

Op 12 november 2016 organiseerde ik een herfst barbecue voor Stichting Opkikker. Ik wilde graag iets doen voor kinderen die ziek zijn. Toen mijn stiefmoeder ernstig ziek was, heb ik met eigen ogen gezien hoe erg het is om ziek te zijn. Ook kinderen uit mijn omgeving waren heel erg ziek. Een fijne dag helpt dan om je even niet ziek te voelen. 

Ik organiseerde een tuinfeest, waarbij ik, samen met papa en mijn stiefmoeder, zorgde voor lekkere herfst- en winterhapjes. We hadden warme chocolade melk, appeltaart, erwtensoep, boerenkool stamppot, peen en uien, spareribs, speklapjes, en worstjes. De kinderen die kwamen mochten broodjes bakken en marshmallows roosteren boven een vuurtje.  

Voor Stichting Opkikker had ik een collectebus gemaakt, waar alle gasten hun donatie in konden doen. Daarnaast organiseerde ik een veiling, waarvoor ik diverse spullen gesponsord had gekregen, zoals een high tea bon, een kaasplankje, pindakaas potten voor de vogels en honing. Het was een groot succes. Ik dacht dat ik € 100,- zou ophalen, maar het werd uiteindelijk € 850,50! 

We willen Luca onwijs bedanken voor zijn inzet! En natuurlijk ook zijn vader, stiefmoeder en alle gasten die hebben bijgedragen. Fantastisch!