Opkikkerland II is geopend!

Op 25 november opende Stichting Opkikker vol trots haar tweede Opkikkerland op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het voormalige restaurant geheel naar eigen inzicht te verbouwen. Tal van vrijwilligers, relaties en sponsoren hebben zich hiervoor ingezet! Vanaf nu kunnen gezinnen met een langdurig ziek kind avonturen beleven in de brandweerkazerne, het Opkikker feestpaleis, smulhuis, het theater en de fotostudio. Een plek om trots op te zijn! Aan ambassadeur Piet Paulusma, topkok Julius Jaspers, burgemeester Gorter van Zeewolde, voorzitter van de Raad van Brandweercommandanten, dhr. Wevers én kindervriend Dirk Scheele de eer om per ruimte een lint door te knippen en daarmee Opkikkerland II officieel te openen.

Al tien jaar lang is Center Parcs de Eemhof de vaste locatie van de Super Opkikkerdag. Op zo’n dag wordt voor ongeveer 55 gezinnen een persoonlijk verrassingsprogramma opgesteld, die elk hun persoonlijke programma beleven. Het is de tweede keer dat Center Parcs De Eemhof een bestaand gebouw op haar park beschikbaar stelt voor het werk van Stichting Opkikker. In 2011 opende de stichting de deuren van Opkikkerland I met daarin het kleinste kasteel van Nederland, een politiebureau, een beautysalon en een kabouterhuisje. Nu opent de stichting de deuren van Opkikkerland II. Zodra de deur zich sluit, begint er een belevenis die de gezinnen alles laat vergeten!

Stichting Opkikker verzorgt zo’n 2.000 keer per jaar Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Zo’n dag is een lichtpuntje in een bestaan dat zich kenmerkt door zorgen. Na aanmelding, door het pedagogisch werk van de ruim 80 ziekenhuizen waar de stichting mee samenwerkt, begint de organisatie van een onvergetelijke Opkikkerdag. Op basis van de hobby’s en interesses van de verschillende gezinsleden wordt het programma samengesteld, waarbij elk gezinslid in het zonnetje wordt gezet. De Opkikkerdag is van begin tot eind gevuld met verrassingsactiviteiten en elk gezin heeft een vrijwilliger die hen de gehele dag begeleidt. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Op 25 november werd Opkikkerland II feestelijk geopend door Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker, en Mike Bosnan, General Manager Center Parcs De Eemhof. Vervolgens werd elk activiteitengedeelte geopend door een speciale gast.
- De burgemeester van Zeewolde, dhr. Gorter, opende het Opkikker feestpaleis
- Weerman en ambassadeur Piet Paulusma opende de fotostudio
- Topkok Julius Jaspers opende het kinderkookcafé, ofwel smulhuis
- Kinderartiest en ambassadeur Dirk Scheele opende het theater
- Voorzitter van de Raad van Brandweercommandanten, dhr. Wevers, opende de brandweerkazerne

Opkikkerland II is gerealiseerd dankzij de hulp van:
Center Parcs De Eemhof, Albron, VSB Fonds, kfHEIN,fonds, Roto, Dr.C.J. Vaillantfonds, Feenstra, Gravin van Bylandt stichting, Janivo stichting, Alliander Foundation, LumiParts, WPV-idee, Ruhe, VMA, Hypsos, Tuindeco, Mooij Verf, Pro Cost Partners, Schoeman Consultants, Leeuwenkamp Architecten, W. Bouw bouwbedrijf, Dnn Groep BV, H. Brinkman Schilderwerken BV, Danny Kok Schilderwerken, Schildersbedrijf Garcia Moes, Chris Ekelschot Schildersbedrijf, Happy Fifties, Hielkema Vloeren, Loodgietersbedrijf M. Kramer, Vermeulen Timmerwerken, Barry Veen Schilderwerk, Nelleke Korevaar, Interieur en CO, PC Projectcoordinatie, Stichting Wens op Wielen, Kenbri Firefighting BV, Nilfisk BV, Christa Piso, schenkers van: instrumenten, fototoestellen, taarten, brandweerspullen en een roeiboot, vrijwilligers, medewerkers, relaties, ambassadeursgezinnen, vrienden en bekenden van Stichting Opkikker. BEDANKT!