Opkikkerdagen Stichting Opkikker

Opkikkerdagen

Stichting Opkikker zet gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens Opkikkerdagen. Deze geweldig leuke dagen zorgen voor afleiding en brengen veel vrolijkheid. Door de vele ziekenhuisbezoeken en opnames is samenzijn voor gezinnen met een langdurig ziek kind vaak niet vanzelfsprekend. Juist daarom is een Opkikkerdag onmisbaar. Stichting Opkikker zet zich daar 2000 keer per jaar voor in!

Hoe werkt het?

Gezinnen die een Opkikker kunnen gebruiken, worden aangemeld via de artsen en pedagogisch medewerkers vanuit de tachtig ziekenhuizen waarmee Stichting Opkikker samenwerkt. Na een intake gesprek met het gezin wordt er een programma voor de dag samengesteld dat past bij het gezin. Elke Opkikkerdag is uniek en alles (immaterieel) kan: vliegen in een helikopter, boeven vangen met de politie of, als een kindje sinds lange tijd uit het ziekenhuis is, een middagje in de zandbak spelen. Het bieden van ontspanning en persoonlijke aandacht voor het hele gezin staan altijd voorop. Opkikkerdagen vinden altijd plaats in Nederland. Na afloop van de Opkikkerdag ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Help mee

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig. Voor de financiering van Opkikkerdagen zijn we geheel afhankelijk van sponsoring, donaties, giften, acties en eigen initiatieven. We kunnen uw hulp dan ook heel goed gebruiken. Help ons mee om de Opkikkerdagen mogelijk te maken!