Individuele Opkikkerdagen Stichting Opkikker

Gezinnen worden voor een individuele Opkikkerdag altijd uitgenodigd door de pedagogisch en maatschappelijk werkers van een, met de stichting samenwerkende, instelling.

Twee vrijwilligers van Stichting Opkikker komen voor een intakegesprek bij het gezin thuis. Daar worden alle mogelijkheden en interesses geïnventariseerd voor het samenstellen van een fantastisch programma voor de Opkikkerdag. Ook wordt er overlegd over de eventuele mogelijke hulpmiddelen die nodig zijn gedurende de dag. De enthousiaste vrijwilligers van Stichting Opkikker gaan daarna aan de slag om een geweldige Opkikkerdag te organiseren voor het gezin. Natuurlijk is alles nog een grote verrassing!
Tijdens de Opkikkerdag hoeft het gezin werkelijk aan (bijna) niets te denken; de vrijwilligers van de stichting zorgen voor de hapjes, drankjes, rijden de auto, duwen de rolstoel en ga zo maar door. De gezinnen kunnen zo extra genieten van deze dag. Ook maken de vrijwilligers gedurende de dag een foto-en videoreportage. De gezinnen ontvangen deze reportages tijdens het nagesprek. Vaak wordt de dvd direct afgespeeld en worden de foto's bekeken! Het gezin wordt gevraagd in de periode tussen de Opkikkerdag en het bezoek na die tijd een verslag van de dag te maken. Alle organisaties en sponsoren die hebben meegeholpen om de Opkikkerdag mogelijk te maken ontvangen dit verslag.