Super Opkikkerdagen Stichting Opkikker

Stichting Opkikker organiseert naast de individuele Opkikkerdagen ook Super Opkikkerdagen. Dit zijn Opkikkerdagen waarbij er 50 tot 60 gezinnen op dezelfde dag hun eigen persoonlijke Opkikkerdag aangeboden krijgen. Tijdens deze Super Opkikkerdagen is er een breed spectrum aan activiteiten aanwezig. De gezinnen hebben ook hierbij een, op hun intake afgestemd, verrassingsprogramma en worden de hele dag begeleid door een eigen vrijwilliger. Ook op de Super Opkikkerdagen maakt de vrijwilliger een foto- videoreportage die het gezin na de dag toegestuurd krijgt.

De gezinnen worden aangemeld via de pedagogisch en maatschappelijk werkers van een, met de stichting samenwerkende, instelling. Na aanmelding wordt het gezin gebeld voor een telefonische intake door een vrijwilliger van de stichting. De vrijwilliger is professioneel getraind om de juiste informatie uit de intake te krijgen. Na de intake gaan ze op het secretariaat van Stichting Opkikker de Super Opkikkerdag van het gezin inplannen. Niet alleen de activiteiten worden door het secretariaat van de stichting geregeld maar zij zorgen ook voor de benodigde hulpmiddelen.

Het gezin kan tijdens de Super Opkikkerdag een korte reactie op papier te zetten. Deze wordt na de dag verwerkt tot een prachtig bedankboekje voor alle meewerkende relaties.

Wilt u helpen de (Super) Opkikkerdagen mogelijk te maken? Klik dan hier voor meer informatie.