Kom in actie!

Help je mee om ook andere langdurig zieke kinderen met hun gezin een Opkikkerdag te geven? Dat vinden we heel gaaf! We helpen je graag een beetje op weg.

Stap 1 – Wat voor een actie wil je organiseren?

Heb je een leuk idee voor een actie? Dan kun je direct beginnen met de voorbereiding. Wil je actie voeren, maar weet je nog niet wat voor een actie? Dan zie je hier een paar voorbeelden.

Voorbeelden voor acties:
- Lege flessen verzamelen
- Koekjes bakken en verkopen
- Organiseer een sponsorloop
- Een spreekbeurt houden
- Verzamel oude mobieltjes
- Meer voorbeelden

Stap 2 – Bereid je voor

De vijf W’s helpen je in de voorbereiding van je actie. Voor Wie is de actie bedoeld? Wat ga je precies doen? Waar wordt de actie gehouden? Wanneer? En Waarom doe je dit? Kan je op alle vragen een antwoord geven? Dan ben je klaar voor de volgende stap. Oh en vergeet niet je actie aan te melden, klik hier!

Stap 3 – Wat heb je nodig?

Maak een lijstje met alle benodigdheden voor je actie. Stichting Opkikker heeft een heleboel promotiemateriaal voor je beschikbaar! Hiermee kun je de actie én Stichting Opkikker promoten.
Organiseer je een actie met meerdere mensen? Verdeel dan de taken, zodat iedereen wat doet.

Stap 4 – Maak reclame

Maak reclame voor jouw actie; verstuur bijvoorbeeld een persbericht naar de plaatselijke krant of plaats berichten op Facebook en Twitter. Nodig je gasten uit en geef hen de nodige informatie.
Bovenstaande stappen gedaan? Dan is het tijd voor actie! Zet’m op!

Stap 5 - Afronding

Stuur achteraf een verslag van de actie mét foto’s naar info@opkikker.nl. Wij vinden het leuk om hier iets over te plaatsen op onze website en/of via sociale media. Heb je geld opgehaald? Te gek! Het bedrag kan overgemaakt worden onder vermelding van jouw referentie (naam actie, naam ambassadeur) naar rekeningnummer NL44RABO0157182622, t.n.v. Stichting de Opkikker.

Do It Yourself

Kleur je eigen Opkikker, maak een vrolijke lantaarn of pimp je zomerschoenen! Bekijk hier superleuke DIY's en ga aan de slag!

Klik hier!

Mobieltjesactie

Oude mobieltjes zijn geld waard! Doe mee met de mobieltjesactie!
Verzamel je meer dan 30 mobieltjes, dan maak je zelfs kans op mooie prijzen.
 

Lees hier hoe!