Stage PR/Communicatie

Zoek je een leuke stageplek in een dynamische omgeving, waar je te maken krijgt met alle onderdelen binnen het communicatie vak en waar geen werkdag hetzelfde is? Dan hebben wij wat je zoekt! We zijn per direct op zoek naar een stagiair(e) PR/Communicatie.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Deze Opkikkerdag is voor het hele gezin een dag vol verrassingen, ontspanning en plezier, zodat ze het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en nare behandelingen even kunnen vergeten. 

Afdeling PR/Communicatie

De afdeling PR/Communicatie heeft als doel om zoveel mogelijk Opkikkerdagen mogelijk te maken, door de samenleving op een leuke wijze met het werk van Stichting Opkikker te verbinden. Enerzijds omvat dit de communicatie met ons eigen ‘opkikkernetwerk’, bestaande uit vrijwilligers, relaties en ambassadeurs. Anderzijds hebben we als doel om het draagvlak in de Nederlandse samenleving te vergroten. 

De afdeling PR/Communicatie maakt onderdeel uit van de afdeling PR/Fondsenwerving. Om de Opkikkerdagen mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van particuliere en zakelijke initiatieven, wat een van de belangrijkste onderdelen is van deze afdeling. 

Wat wordt er van je verwacht als stagiair(e)? 

Als stagiair(e) PR/Communicatie werk je samen met twee communicatiecollega’s aan de interne en externe communicatie, de naamsbekendheid, het imago en de positionering van Stichting Opkikker. Je werkt mee aan alle onderdelen van het vak die binnen de organisatie aan bod komen. Dit verschilt van het schrijven voor het tijdschrift KIK. en het bijhouden van onze social media tot aan ondersteunende en administratieve werkzaamheden rondom fondsenwervende acties. 

Op het gebied van PR, schrijf je persberichten voor de Opkikkerdagen of andere evenementen/acties en monitor je de artikelen die verschijnen over Stichting Opkikker. Op het gebied van interne communicatie zal je je onder andere bezig houden met de wekelijkse nieuwsflash die verspreid wordt onder onze vrijwilligers. 

Wij zoeken..

Een communicatietalent die affiniteit heeft met het werk van Stichting Opkikker. Je bent bezig met een relevante HBO-opleiding Communicatie en bent 3-5 dagen per week beschikbaar. Het betreft een meeloopstage. Een (afstudeer)opdracht is bespreekbaar. Je hebt een vlotte pen, kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren en bent communicatief vaardig.

Wij bieden..

Een leuke stageplek, waar geen dag hetzelfde is! Naast je werkzaamheden op kantoor, help je ook tijdens de evenementen, welke ongeveer maandelijks plaatsvinden. Tijdens je stage ga je samenwerken met een team van enthousiaste collega’s op ons kantoor in Almere-Haven. We hebben een kleine stagevergoeding beschikbaar. Van deze stageplek krijg je vooral veel voldoening.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief met CV per e-mail naar Marcia van Beek (marciavanbeek@opkikker.nl).