Gezinsvrijwilliger

Vacatures-Vrijwilligers

Een gezin met een ziek kind de dag van hun leven bezorgen; hoe tof zou het zijn als jij daar een handje bij kan helpen? Dat kan als Gezinsvrijwilliger bij Stichting Opkikker!

Over onze Opkikkerdagen

Onze Opkikkerdagen vinden vrijwel altijd plaats op Center Parcs de Eemhof. Mede omdat wij hier onze eigen ruimtes hebben – ook wel onze Opkikkerlanden genoemd – waar we de beleving van de activiteiten kunnen optimaliseren. Tijdens een Opkikkerdag komen er 20 tot 55 gezinnen met een ziek kind naar de Eemhof toe, om met het gezin te genieten van een dag zonder zorgen. Wij hebben voor ieder gezin een op maat gemaakt programma gemaakt, die helemaal gebaseerd is op de wensen en interesses van alle gezinsleden. Wij nemen ze deze dag mee naar onze Opkikkerwereld, een wereld waar alles mogelijk is en de ziekte even géén hoofdrol speelt.

Jouw taken als Gezinsvrijwilliger

Als Gezinsvrijwilliger begeleid jij een gezin tijdens hun Opkikkerdag van begin tot eind! Je neemt de gezinsleden mee van de ene naar de andere verrassing en zorgt ervoor dat ze werkelijk nergens aan hoeven te denken! Je maakt de foto’s van hun Opkikkerdag, duwt de rolstoel en blijft bij de spullen als zij aan het genieten zijn van hun activiteit. Een hele mooie en waardevolle rol!

Wanneer

Onze Opkikkerdagen vinden het hele jaar door plaats. Meestal op een zaterdag, maar af en toe ook doordeweeks. We begrijpen dat jij niet altijd kan helpen. Daarom ontvang je van ons de data van de Opkikkerdagen waarvoor wij nog vrijwilligers nodig hebben, zodat jij kunt aangeven welke dagen jij beschikbaar bent!

Interesse?

Lijkt het jou ontzettend leuk om Gezinsvrijwilliger te worden bij Stichting Opkikker? Vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.