Wie wij zijn

Wij helpen met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat bij ons iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen maken we het verschil in de levens die extra kracht en energie nodig hebben.

Er bestaat geen groter geluk dan iemand anders gelukkig te maken.

Organisatie

Stichting Opkikker is in 1995 opgericht door Ruud Sliphorst. Met een klein aantal vrijwilligers organiseerde hij in 1996 de eerste twintig Opkikkerdagen voor gezinnen met een kind dat werd behandeld in het AMC in Amsterdam. Dit doen we alweer 23 jaar en inmiddels voor duizenden gezinnen per jaar. Maar het voelt eigenlijk alsof we net zijn begonnen. Het is deze passie die ervoor zorgt dat we doorgaan tot we impact hebben op en het verschil kunnen maken in het leven van alle gezinnen in Nederland met een langdurig ziek kind. 

Het verhaal van Ruud

Ruud is de oprichter van Stichting Opkikker en is, ruim 20 jaar later, nog steeds het hart van de stichting. Hij neemt alle medewerkers, vrijwilligers, sponsoren, donateurs, ambassadeurs en actievoerders mee in zijn droom om zoveel mogelijk gezinnen met een ziek kind kracht te geven om door te gaan. Zijn passie is voor velen een motivatie om dag in dag uit de mooiste dingen mogelijk te maken. Ruud blikt terug op de jaren vanaf het moment dat hij de stichting begon. 

Vacatures

Lijkt het jou fantastisch om bij te dragen aan onze Opkikkerdagen? Houd dan onze vacatures in de gaten! We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, stagiairs en/of medewerkers. 

Blok-1
Stagiair PR/Communicatie

Kom stagelopen op de PR/Communicatie afdeling van Stichting Opkikker! 

Blok-2
Stagiair relatiebeheer evenementen

Kom stagelopen op de afdeling evenementen van Stichting Opkikker! 

Blok-3
Collectanten gezocht!

Voor verschillende regio's zijn wij nog op zoek naar collectanten. Wil jij ons hiermee helpen? Meld je dan aan!