Over Stichting Opkikker

Een continue stroom van lichtpuntjes bieden aan duizenden mensen per jaar: dat kunnen we niet alleen. We doen het sinds onze start in 1995 samen met iedereen in onze keten van kracht. Uiteraard is ons vaste team daar onderdeel van, maar ook onze vrijwilligers, donateurs en sponsors zijn voor Stichting Opkikker onmisbaar!

Hoe een brommer alles in gang zette….

Begin jaren negentig werd Mario, het neefje van Ruud Sliphorst ernstig ziek. De vooruitzichten waren slecht: zijn 16e verjaardag zou hij niet gaan halen. Stoer rondscheuren op een brommer: het zou er nooit van komen. Om de hartenwens van Mario toch in vervulling te laten gaan, regelde zijn familie ritje op een stoere brommer. Ruud mocht bij hem achterop. De politie van het dorp was ingelicht en kneep die middag een oogje dicht. Het intense plezier van Mario en zijn stralende lach maakten een onuitwisbare indruk op Ruud. Zo veel plezier gunde hij alle zieke kinderen.

Honderden vrijwilligers

En zo zat hij met een aantal gelijkgestemden in 1995 aan tafel bij het AMC om voor andere patiëntjes een soortgelijke, onvergetelijke ervaring te organiseren. Stichting Opkikker was een feit en de eerste van vele Opkikkerdagen vond plaats. Inmiddels wordt Ruud ondersteund door een hecht team en honderden vrijwilligers: een ware keten van kracht die ervoor zorgt dat gezinnen met een ziek gezinslid even onbezorgd plezier hebben.

Benieuwd naar het hele verhaal? Dat lees je in het magazine dat we speciaal maakten voor ons 25-jarig jubileum.

Verschil maken

Samen helpen we bij Stichting Opkikker elk jaar op deze manier zo’n 2000 gezinnen. Maar het voelt eigenlijk alsof we net zijn begonnen! Het is onze passie die ervoor zorgt dat we doorgaan tot we een verschil kunnen maken in het leven van alle gezinnen in Nederland met een ziek gezinslid.