Statiegeldactie

Leela, een meisje van 10 jaar uit Heerhugowaard, wilde zich graag inzetten voor Stichting Opkikker. Ze besloot in de Albert Heijn, waar haar ouders altijd boodschappen doen, te vragen of ze haar daarmee wilden helpen. En dat wilden ze! Van half november t/m eind december konden klanten van de supermarkt hun statiegeldbonnen doneren aan Stichting Opkikker. Naast het inleverpunt stond een inzamelbox, die steeds voller kwam te zitten. Dit heeft geresulteerd in het prachtige bedrag van €553,35, welke Leela in ontvangst heeft genomen!  

Het verhaal van Leela is één van de vele voorbeelden van zeer geslaagde statiegeldacties. Een actie die weinig moeite kost, maar veel oplevert! We willen daarom iedereen oproepen om bij zijn/haar supermarkt hetzelfde te doen. We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.  

  1. Stap jouw supermarkt binnen en vraag bij de servicebalie naar ‘degene die over de statiegeldactie gaat' en vertel dat je er namens Stichting Opkikker bent. 
  2. Bij de meeste supermarkten hebben ze een rooster. Iedere maand zetten ze zich in voor een ander doel. Naar aanleiding van jouw vraag, zullen ze kijken wanneer er een plekje vrij is.
  3. Is er een maand vrij voor Stichting Opkikker? Fantastisch! Bevestig dat desbetreffende maand goed is en vraag zijn/haar gegevens en welk materiaal ze wensen te ontvangen. In de meeste gevallen willen ze een A4 poster opgestuurd krijgen met informatie. Maar daarnaast kunnen wij ze ook voorzien van folders en/of kranten. Wil je liever dat we het materiaal naar jou toe sturen, zodat jij deze langs kunt brengen bij de supermarkt? Dan kan dat natuurlijk ook! 
  4. Geef de adresgegevens van de supermarkt, de contactpersoon en de actieperiode door aan ons en vermeld daarbij welke materialen we naar de supermarkt (of naar jou) kunnen sturen, Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar vrijwilliger@opkikker.nl of bellen naar 036-5386660. Wij zorgen dat jij of jouw contactpersoon het materiaal voor de start van de actie ontvangt!

Ben je ambassadeur van Stichting Opkikker? Om de actie goed op te laten vallen, kun je er ook voor kiezen om zelf een poster maken om op te hangen bij de inleverbox. Breng bijvoorbeeld jóuw Opkikkerdag in beeld! Laat een paar foto’s afdrukken en plak deze op een groot papier, aangevuld met korte teksten waarin je de hoogtepunten van jullie Opkikkerdag beschrijft. Mensen weten dan precies voor welk doel ze hun statiegeldbon inleveren. En…….natuurlijk krijg je na een geslaagde actie de “Opkikker statiegeldspeld” uitergereikt op de Ambassadeursdag!