In eerste instantie bieden we gezinnen die bij ons zijn aangemeld een Opkikkerdag aan. We ontzorgen hen een hele dag lang met een tjokvol supergaaf activiteitenprogramma dat helemaal is toegesneden op hun specifieke gezinssituatie. Een groots feest, helikoptervluchten, rondrijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een echte koets: niets is te gek! Via onze sponsor Center Parcs hebben we een permanente locatie op De Eemhof, waar we elk jaar zo’n 2.000 nieuwe gezinnen ontvangen.

Video van een Opkikkerdag

Ambassadeurschap

Een Opkikkerdag is pas het begin. Patiëntjes die dat willen  – en hun broertjes en zusjes, die tenslotte ook voortdurend te maken hebben met ziek zijn – worden ambassadeur voor Stichting Opkikker en gaan zelf aan de slag om lotgenoten te helpen. In welke vorm dan ook.

Lees meer >

Gezin aanmelden voor een Opkikker?

In principe worden gezinnen bij ons aangemeld voor een Opkikkerdag via de ziekenhuizen waar we mee samenwerken (klik hier voor het complete overzicht). Echter, niet alleen ziekenhuizen kunnen een gezin bij ons aanmelden voor een Opkikkerdag. Ook patiëntenverenigingen kunnen dat, of andere goede doelen. En jij kan het ook!

Ken jij een gezin met een langdurig, ernstig ziek kind dat nog niet eerder een Opkikkerdag heeft mee mogen maken? Dan kun jij ze hier bij ons aanmelden. We sturen dan een medische verklaring toe die ondertekend moet worden door een behandelend arts. Zodra wij die retour ontvangen, zetten we het gezin op de belangstellendenlijst. Momenteel duurt het ongeveer een half jaar voor er een plekje voor een Opkikkerdag vrijkomt via deze lijst. Mocht er echter haast geboden zijn, neem dan even contact met ons op!

Nadat de aanmelding rond is, nemen wij contact op met het gezin voor een intakegesprek om een zo compleet beeld te krijgen van de beperkingen, maar vooral van de dromen van elk gezinslid. Wat zouden ze echt gaaf vinden om mee te maken? Zo zorgen wij ervoor dat ieder van hen een onvergetelijke Opkikkerdag krijgt!

Menu