De wielren etappe van Mats!

Actueel-Acties-Ambassadeurschap

Een sportevenement organiseren, mobieltjes inzamelen, meedoen met een videoclip; niets is ambassadeur Mats te gek! Of eigenlijk moeten we zeggen: ambassadeurs Mats, Isa, Ivo en Catharina. Want werkelijk het hele gezin gaat voor Stichting Opkikker door het vuur. Mats vond het wel weer tijd voor een nieuwe, grote actie. Maar wát voor actie kunnen ze doen in deze ‘corona-tijd’? En daar ontstond het idee voor de wielren etappe! Van 15 t/m 17 augustus fietst Mats samen met zijn vader van hun huis in Stampersgat naar het kantoor van Stichting Opkikker in Almere. Een tocht van maar liefst 143 km!

Kan je jouw Opkikkerdag nog goed herinneren?

Ja, heel erg goed zelfs! We werden opgewacht door een heleboel mensen toen wij aankwamen. We hebben met een helikopter meegevlogen, met een vrachtwagen meegereden, zijn met prinsessen op de foto geweest, hebben dieren geknuffeld en wat ik denk wel het állerleukste vond is dat we in sportauto’s mee mochten rijden! Dat waren echt hele coole auto’s en ze gingen heel erg snel. Ik reed mee in een Ferrari en papa, mama en Isa in een Maserati.

 

Weet je ook nog waarom jullie deze Opkikkerdag kregen?

Dat was omdat ik 4,5 jaar geleden de waterpokken kreeg, waar ik héél erg ziek van werd en waardoor ik naar het ziekenhuis moest. Hier bleek het eerst een hersenvliesontsteking te zijn en later zelfs een hersenontsteking. Van deze tijd in het ziekenhuis weet ik niet veel meer, omdat ik heel veel sliep. Maar papa en mama vertelden dat ze heel erg bezorgd waren. Het enige wat ik nog weet is dat ik gekleurde poppetjes zag, maar we denken dat dit kerstversiering geweest moet zijn! Waar ik nog wel veel van weet is van de periode daarna. Ik moest namelijk naar het revalidatiecentrum, omdat ik opnieuw moest leren lopen en zitten. En toen heeft het ziekenhuis mij aangemeld voor een Opkikkerdag.

 

Na je Opkikkerdag werd je gebeld of je ambassadeur wilde worden. Wist je meteen wat dat was?

Nee! Maar mama legde mij uit dat je als ambassadeur de stichting helpt en dat het goed is om iets voor anderen te doen. En dat wilde ik wel en dus besloot ik om ambassadeur te worden!

 

Sindsdien heb je al heel veel gedaan als ambassadeur. Wil je daar meer over vertellen?

Als ambassadeur heb ik al heel veel acties gedaan, meegedaan met de jubileum videoclip, geholpen met kleuren voor de televisiecommercial, op de voorkant van het magazine gestaan van Stichting Opkikker en zit ik inmiddels zelfs bij de ambassadeursraad! Wij proberen eigenlijk altijd mee te doen met de acties van Stichting Opkikker zelf, zoals het inzamelen van telefoons. Maar we vinden het ook leuk om zelf acties te organiseren! Zo hebben wij in ons dorp een keer een heel groot sportevenement georganiseerd voor Stichting Opkikker. Nu we door corona met niet met veel mensen bij elkaar mogen zijn, gingen we op zoek naar een actie die we alleen kunnen doen. Ik ben sportief en heb een tijdje geleden een wielrenfiets gekregen! Dus besloten papa en ik om te gaan trainen om samen naar het kantoor van Stichting Opkikker te fietsen, wat in totaal 143 kilometer is. Aan het eind van onze fietstocht, kunnen we dan meteen de cheque overhandigen!

Jullie vertrekken op 15 augustus. Hoe gaat jullie tocht eruit zien?

We fietsen in drie etappes! De eerste dag fietsen we van Stampersgat naar Brandwijk, wat in totaal 51 kilometer is. Daar gaan we slapen en de dag daarna fietsen we 49 kilometer naar Bunnik. De laatste etappe is dan nog 43 kilometer naar Almere, waar we dus op 17 augustus aankomen! Ik fiets samen met papa en mama en Isa gaan in de volgauto achter ons aan.

 

Op de foto is te zien dat jullie zelfs een professioneel outfit hebben!

Ja, papa heeft naar een bedrijf gebeld en gevraagd of zij een pak wilden ontwerpen voor mij en dat wilden ze! Zelf heeft papa ook zo een pak gekocht voor zichzelf en nog één extra, die we straks gaan veilen!

 

Hoe halen jullie geld op?

Via ons eigen Facebook kanaal en via de krant vertellen we zoveel mogelijk mensen over onze actie. Ik hoop dat iedereen ons wil steunen door ons te sponsoren! En daarnaast hopen we nog een mooi bedrag op te halen met de veiling van het wielrenoutfit.

 

Wil jij Mats en zijn gezin ook helpen om deze actie tot een succes te maken? Doe een bijdrage via deze link. Dit is een tikkie code, waar je een bedrag naar keuze kunt invullen!

 

Foto’s: CvanCaam fotografie