Bas Baas – Stichting Fundracers

Actueel-Ambassadeurschap

Vorig jaar zijn wij in contact gekomen met content creator Bas Baas. Hij wilde zich inzetten voor Stichting Opkikker en dat resulteerde -in eerste instantie- in twee mooie Opkikkerdagen. Zo heeft Bas het gezin van Senn begeleid tijdens hun Opkikkerdag en was hij een keer aanwezig om zelf met meerdere gezinnen activiteiten te ondernemen. Tijdens die laatstgenoemde dag ontmoette hij politieagent Niels Hoogma en ontstond er een bijzondere samenwerking. 

 

Bas: “Tijdens een Opkikkerdag ontmoette ik Niels, content creator en bekend van programma’s als Wegmisbruikers, voor het eerst. Wij hadden een enorme klik, er was meteen iets bijzonders. Het was een leuke dag, waarbij ik als boef door de Opkikkergezinnen, onder begeleiding van Niels, in de boeien werd geslagen. Na de Opkikkerdag bleven wij contact houden. Niels deed al veel voor goede doelen en ik wilde daar ook meer mee gaan doen. We speelden met het idee om onze handen ineen te slaan om zo goede doelen te helpen. Dit idee is eigenlijk helemaal uit de hand gelopen.” 

Wij hebben een heel warm gevoel bij Stichting Opkikker. Iedereen die zich voor de stichting inzet, doet dat echt vanuit zijn hart. Over alle kleine dingen wordt er nagedacht. Van een mooie aankomst tot een geweldig uitzwaaifeest. Dat vind ik heel bijzonder. 

“Het begon allemaal bij de Budapest Rally, dat ook wel de meest kleurrijkste rally van Europa wordt genoemd. Niels kwam met het idee om hieraan mee te doen om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Ik zag het meteen zitten en stelde voor om Stichting Opkikker hierbij te betrekken. Al snel zaten we rond de tafel met een bedrijf dat onze auto wilde sponsoren. Het werd een Porsche Cayenne! Super gaaf! Wij hebben de auto helemaal laten wrappen. Heel spannend, want wij hadden geen idee hoe de auto eruit zou komen te zien, maar het is echt zo mooi geworden! Het is echt een Opkikker-promotiewagen! Al snel werden we uitgenodigd voor auto-evenementen en realiseerden we ons dat we met iets heel unieks bezig zijn.” 

 

Daarom hebben wij samen met onze compagnons Joaquin Rinsma en Chiel Vuist Stichting Fundracers opgericht. Het doel van onze stichting is om zoveel mogelijk kinderen een lach op het gezicht te brengen. Dit doen wij door zelf evenementen te organiseren, maar juist ook door geld op te halen voor andere goede doelen die zich daarvoor inzetten, organisaties met een hart van goud. Door onze fijne samenwerking met Stichting Opkikker hebben wij ervoor gekozen om ons, in 2022, volledig voor hen in te zetten. Het hele jaar door halen wij geld op. Door ons te laten sponsoren voor onze deelname aan de Budapest Rally, maar ook door het organiseren van een veiling en nog zoveel meer. Wij hopen aan het einde van dit jaar een mooie cheque te kunnen overhandigen.

 

Stichting Fundracers in de gaten houden? Dat kan via:
nielsenbas.nl en instagram.com/nielsenbas.nl

Menu