Ambassadeurschap

Voor veel gezinnen is Stichting Opkikker meer dan één Opkikkerdag. Deze dag vormt een blijvende herinnering aan een unieke belevenis met het hele gezin. Aan een dag zonder zorgen. Al deze gezinnen krijgen de mogelijkheid om verbonden te blijven met de stichting, door zich als ambassadeur van de stichting in te zetten voor andere gezinnen.

Inmiddels hebben we meer dan 2.500 kind ambassadeurs in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar oud. Deze kinderen, die in de meeste gevallen nog steeds ziek zijn, zetten zich op een eigen, vrijblijvende manier in voor de stichting. De één zamelt mobieltjes in, terwijl de ander een sponsorloop organiseert op school.

Voor veel van deze kinderen is het ambassadeurschap een manier om met de ziekte om te gaan. Ze voelen zich waardevol en trots, omdat zij andere gezinnen hiermee kunnen helpen.

Andersom zijn wij onze ambassadeurs natuurlijk ontzettend dankbaar. Wij sturen ze daarom ieder kwartaal een ‘Opkikker door de brievenbus’: het ambassadeurstijdschrift KIK. Ook worden deze gezinnen ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen. Deze dagen worden door vele ambassadeurs bestempeld als een ‘jaarlijks terugkerende Opkikkerdag’ en staan in het teken van ontmoetingen, lotgenotencontact en zijn een vruchtbare grond voor vriendschappen. Voor de stichting zijn de Ambassadeursdagen een mooi moment om de ambassadeurs in het zonnetje te zetten als dank voor hun inzet.

Al deze ambassadeurs hebben hun eigen verhaal. Een aantal van deze gezinnen vertelden ons wat voor impact de ziekte heeft (gehad) op hun gezinsleven en wat voor rol Stichting Opkikker speelt binnen het gezin. Deze verhalen delen we graag met jullie.

Benieuwd naar het effect van een Opkikkerdag? Lees de impactverhalen van: