Missie

Het zieke kind, ouders, broers, zussen: we zijn er voor hen allemaal. We nemen ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: een unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin wij hemel en aarde bewegen om hun mooiste dromen te realiseren. We geven elk jaar oprechte, persoonlijke aandacht aan duizenden gezinnen. We zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee we heel veel gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie, met oog voor de kleinste details.

Visie

In Nederland staan de levens van ruim 250.000 gezinnen op zijn kop door een langdurig ziek kind. Hier komen ieder jaar 10.000 gezinnen extra bij. Stel dat jij te horen krijgt dat je kind heel erg ziek is. Vanaf dat moment staat je wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. De vaak nare behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op je héle gezin.

Kernwaarden

Onze kernwaarden vormen de basis voor zowel ons onderscheidend vermogen als voor alles wat we in de dagelijkse praktijk zeggen en doen:

Verbinden geeft kracht

Samen met onze donateurs, vrijwilligers, sponsors èn ‘onze’ gezinnen vormen we een oneindige keten van kracht. Die verbondenheid geeft ons energie en maakt ons dankbaar en trots. Wat ons betreft is de keten nooit ‘af’. Zodoende staan we altijd open voor anderen.

Aandacht is oprecht

Wat ons betreft is er geen groter geluk dan iemand anders gelukkig te maken. Om dat goed te kunnen doen, is oprechte aandacht geven essentieel. Wat heeft de ander ècht nodig? Daarom hebben we een open blik en luisteren we goed. We oordelen niet, hebben oog voor de kleinste details en proberen helder te communiceren.

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet

We streven ernaar om door maatwerk de verwachting alle duizenden gezinnen die we jaarlijks helpen driedubbel dwars te overtreffen. Dat vereist dat we betrouwbaar zijn en verantwoordelijkheid nemen voor alles wat we doen. Maar ook dat we efficiënt werken en effectief met onze middelen en mankracht omgaan.

Statutaire doelstelling

Stichting Opkikker heeft als doel het verzorgen van een fijne dag ofwel dagen voor gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar waarvan een ouder/voogd/verzorger of kind, tot en met 17 jaar, in verband met een aandoening langdurig onder behandeling is in een door het bestuur van de stichting aangewezen of welk ouder/voogd/verzorger of kind, door de ernst of de aard van de aandoening, uitzicht heeft op een langdurige behandeling in deze instelling, alles in de ruimste zin van het woord.