Met hart en ziel

Eenmaal in ons vizier, blijven we vaak levenslang verbonden aan ‘onze’ Ambassadeursgezinnen. Ze vormen voor ons een heel bijzondere groep. Gezinnen die zelf nog dagelijks te maken hebben met ziekte zetten zich met hart en ziel in voor ándere gezinnen met een ziek gezinslid. Hoe bijzonder is dat?!

Ambassadeursprogramma

Inmiddels hebben we zo’n 6.000 ambassadeurs in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar oud. Deze kinderen – vaak zelf ziek – zetten zich op een eigen, vrijblijvende manier in voor Opkikker. De één zamelt mobieltjes in, terwijl de ander een sponsorloop organiseert op school. Dit geeft ze de kans iets te doen voor lotgenoten en daarmee een andere, pósitieve draai te geven aan hun ziekte.

Door het ambassadeurschap geven we kinderen trots, eigenwaarde, kracht en verantwoordelijkheid. Ook bieden we de geborgenheid van een sociaal netwerk waar ze -wanneer nodig- op kunnen terugvallen. Het gevolg? Ze kunnen weer even gewoon kind zijn. De nadruk bij het ambassadeurschap ligt altijd op die transformatie van (kind, broer of zus van een) patiënt naar kind. Zo hebben we een blijvende, positieve impact op hun leven.

Ambassadeursverhalen

Ambassadeursdagen

Om iets terug te doen voor onze ambassadeurs, organiseren we elk jaar de Ambassadeursdagen. Deze worden bestempeld als een ‘jaarlijkse Opkikker’. Deze dagen staan vooral in het teken van plezier, ontspanning, (nieuwe) vriendschappen en lotgenotencontact. Voor ons zijn deze dagen een mooi moment om onze ambassadeurs eens flink in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Ieder jaar vinden de Ambassadeursdagen plaats op een andere locatie. In 2024 waren we te gast in Attractiepark Duinrell én in Kinderpretpark Julianatoren. Bekijk hierboven de video van de Ambassadeursdagen in Attractiepark Duinrell om een goed beeld te krijgen van deze fantastische, vrolijke dagen!

KIK MAGAZINE

Tijdens het jaar houden we contact met onze ambassadeurs. Dat doen we niet alleen via nieuwsbrieven per mail, maar ook met ons eigen tijdschrift: KIK. Dit blad valt één keer per jaar op de mat. Deze ‘Opkikker door de brievenbus’ is een glossy voor én door onze ambassadeurs. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf een artikel schrijven over hun unieke passie, als fotomodel op de cover staan of namens Opkikker een interview doen met BN’ers zoals André Kuipers, Geraldine Kemper of Flemming.