Mobieltjesactie

Al 25 jaar houden we onze eigen broek op zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Dat betekent dat Stichting Opkikker 100% afhankelijk is van donaties, sponsors en wervingsacties die door en voor ons worden georganiseerd. Wil jij in actie komen voor Opkikker? Gaaf! Op deze pagina lees je meer over onze mobieltjesactie. Ga hier terug naar het overzicht van alle acties.

Inzamelen oude mobieltjes

Vanwege het coronavirus duurt het soms langer dan je van ons gewend bent voor je de nieuwe inzameldoos in huis hebt. Maar het goede nieuws is: wij versturen de inzameldozen en verwerken de ingezamelde mobieltjes wel weer! Dus vraag een nieuwe inzameldoos aan via onderstaand formulier en wij versturen deze naar je op!

Help mee om oude mobieltjes in te zamelen voor Opkikker! Ze worden goed gerecycled door Eeko én wij ontvangen voor iedere telefoon een vergoeding! Dankzij de inzet van enthousiaste inzamelaars hebben we de afgelopen jaren al meer dan 500.000 mobiele telefoons ingezameld. De doelstelling voor 2020 is 100.000 telefoons! Help je mee? Vraag dan via onderstaand formulier jouw inzameldoos aan!

Zodra de doos vol is, zijn er meerdere manieren om de volle doos bij Stichting Opkikker te krijgen. Halverwege deze pagina staan alle mogelijkheden!

0

Ingezamelde mobieltjes in 2020

Vraag een inzameldoos aan

Doos vol? Lever hem in!

Opsturen of afgeven

Je kunt de volle inzameldoos met de juiste frankering opsturen naar:
Stichting Opkikker
Versterkerstraat 3C
1322 AN Almere.

Wil je het pakketje liever bij ons afgeven? Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Afgeven bij DHL Parcelshop

Je kunt de volle inzameldoos afgeven bij een DHL Parcelshop of pakketkluis bij jou in de buurt. Vermeld Opkikker of het nummer 4.813.410.0 bij het afgeven. Je hoeft niet af te rekenen, wij ontvangen later een factuur voor ieder afgegeven pakketje.

Laten ophalen door DHL

Ook kunnen wij jouw inzameldoos bij jou thuis of op het werk laten ophalen door DHL Parcel. Dit gebeurt van dinsdag t/m vrijdag tussen 12:00 en 18:00 uur. Komen ze het bij je werk ophalen? Leg de doos dan alvast klaar bij de receptie!

Veelgestelde vragen

Wat levert het op als ik mobieltjes inzamel?
Mogen opladers ook ingeleverd worden?
Mag mijn mobieltje kapot zijn?
Tot wanneer loopt de actie?
Wat gebeurt er met de gegevens die op mijn telefoon staan?
Waar kan ik mijn mobieltjes inleveren?
Maak ik kans op een prijs?
Kan ik de mobieltjes ook zelf opsturen of af te laten halen?
Mag ik elk mobieltje inleveren?
Wat kost het mij als ik zelf een doos opstuur?
Wat kost het mij als ik een doos laat ophalen?
Wat kost het mij als ik een doos afgeef bij de DHL Parcelshop?
Is er een minimum dat ik moet inleveren?
Ik heb minder dan 5 mobieltjes, wat nu?
Kunnen de mobieltjes ook bij het kantoor in Almere worden ingeleverd?
Waar gaan de oude mobieltjes naartoe?
Wat levert het op als ik mobieltjes inzamel?

Voor ieder ingeleverd mobieltje krijgt Stichting Opkikker een vergoeding, welke varieert tussen de  € 0,35 en  € 3,00. De uiteindelijke hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de kwaliteit van desbetreffende telefoon. Het geld dat wordt opgehaald met de mobieltjesactie wordt gebruikt om Opkikkerdagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Voor deze gezinnen organiseren we een dag vol ontspanning en plezier, zodat zij het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en nare behandelingen even kunnen vergeten.

Mogen opladers ook ingeleverd worden?

Opladers mogen ook meegestuurd worden. De ingezamelde opladers worden eveneens verantwoord gerecycled.

Mag mijn mobieltje kapot zijn?

Wij ontvangen voor alle mobieltjes een vergoeding, ongeacht de staat van het toestel. Dit geldt ook voor defecte of beschadigde mobieltjes. Deze zijn dus ook van harte welkom.

Tot wanneer loopt de actie?

De mobieltjesactie loopt continue, jaarlijks streven wij naar het behalen van een vooraf bepaalde doelstelling.

Wat gebeurt er met de gegevens die op mijn telefoon staan?

De gegevens die nog op uw telefoon staan worden op verantwoorde wijze van de telefoon verwijderd. Daarnaast worden de simkaart en eventuele mini-sdkaart vernietigd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eeko.nl

Waar kan ik mijn mobieltjes inleveren?

Stuur de mobieltjes in een gefrankeerde envelop naar ons retour, of vraag een inzameldoos aan om zelf een inzameling te starten. Ben je in het bezit van een inzameldoos?

Maak ik kans op een prijs?

Wanneer je meer dan 30 telefoons inlevert maak je kans op mooie prijzen. De prijzen zullen verloot worden na het afronden van de actie. Stuur je de mobieltjes terug in een andere doos om de inzameldoos te bewaren? Stop er dan s.v.p. even een briefje bij met jouw contactgegevens. Je speelt dan automatisch mee.

Kan ik de mobieltjes ook zelf opsturen of af te laten halen?

Ja, je kunt de dozen altijd zelf opsturen, afgeven bij een DHL Parcelshop of laten afhalen.

Mag ik elk mobieltje inleveren?

Elk type mobieltje mag worden ingeleverd. Ook maakt het niet uit in welke staat het toestel verkeerd.

Wat kost het mij als ik zelf een doos opstuur?

Er zijn verschillende opties van terugsturen, waarvoor je geen kosten hoeft te maken. Vind je het belangrijk dat de stichting geen kosten maakt? Je kunt in dat geval ook zelf de dozen met de reguliere post aan ons toesturen, dan betaal je zelf de kosten.

Wat kost het mij als ik een doos laat ophalen?

Als je de doos/dozen thuis laat afhalen, zijn daaraan (voor jou) geen kosten verbonden.

Wat kost het mij als ik een doos afgeef bij de DHL Parcelshop?

Als je dozen afgeeft bij een DHL Parcelshop, zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wel is het goed om te weten dat je dan moet vermelden dat het om een retourzending naar OPKIKKER of nr. 4.813.410.0 gaat.

Is er een minimum dat ik moet inleveren?

Wij zijn blij met elk mobieltje blij dat we binnen krijgen. Wel is het goed om even te bedenken hoe je een mobieltje terugstuurt. Je zult begrijpen dat als je een doos terugstuurt met één mobieltje, dat de kosten voor het versturen hoger liggen dan de opbrengst. Zitten er meer dan vijf mobieltjes in jouw inzameldoos dan kun je deze gewoon op de gebruikelijke wijze toesturen.

Ik heb minder dan 5 mobieltjes, wat nu?

Ook met deze mobieltjes zijn we erg blij. De verzendkosten voor Stichting Opkikker zijn echter te hoog om deze via DHL/Selektvracht op te sturen. Wil je ons toch graag steunen? Dan verzoeken wij jou vriendelijk deze telefoons voor eigen rekening naar ons op te sturen. Dit kan gewoon in een envelop. Je kunt natuurlijk ook proberen om bij jouw buren, vrienden en kennissen of op jouw werk nog extra telefoons te verzamelen.

Kunnen de mobieltjes ook bij het kantoor in Almere worden ingeleverd?

Dit kan natuurlijk altijd! Je kunt gewoon het gebouw inlopen en bij de receptie aangeven wat je komt doen. Daar zullen wij je vanzelfsprekend hartelijk ontvangen! Het adres is Versterkerstraat 3C, 1322 AN Almere.

Mijn doos is niet aangekomen. Wat nu?

Neem even contact op met 036-538 66 60, stuur een mail naar info@opkikker.nl of vraag opnieuw een doos aan via het formulier op de website.

Ik ken meer mensen die een doos willen hebben, hoe werkt dat?

Ook hiervoor is het makkelijker als je even contact opneemt met 036-538 66 60, of hen via mobieltjesactie.nl op de hoogte brengt van de actie zodat zij zelf kunnen starten met inzamelen.

Waar gaan de oude mobieltjes naartoe?

Wij leveren onze oude mobieltjes in bij Eeko. Dit is een organisatie in Nederland die een inzamel- en recycleprogramma heeft ontwikkeld. De oude, niet bruikbare telefoons worden gerecycled. Van sommige gebruikte mobieltjes die het nog doen, wordt de levenscyclus verlengd. Deze toestellen krijgen een tweede leven in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden.

Menu