Inzamelen oude mobieltjes en tablets

Help mee om oude mobieltjes en tablets in te zamelen voor Opkikker! Ze worden goed gerecycled door Eeko én wij ontvangen voor ieder toestel een vergoeding! Dankzij de inzet van enthousiaste inzamelaars hebben we de afgelopen jaren al meer dan 800.000 mobiele telefoons ingezameld. De doelstelling voor 2023 is 100.000 telefoons! Help je mee? Vraag dan via het formulier op deze pagina een inzameldoos aan.

Het duurt iets langer voor je een inzameldoos in huis hebt dan je van ons gewend bent. Dit komt omdat de mobieltjesdozen momenteel even niet op voorraad zijn. Maar geen paniek! Wij sturen de doos meteen naar je toe, zodra wij deze weer binnen hebben! Tot die tijd kan je de ingezamelde mobieltjes in een andere doos verzamelen. Tip: heb jij al een volle mobieltjesdoos? Doe deze mobieltjes in een andere doos, zodat je de mobieltjesdoos opnieuw kunt gebruiken! 

0

Mobieltjes en tablets zijn er tot nu toe ingezameld in 2023!

Vraag een inzameldoos aan

Doos vol? Lever hem in!

Opsturen of afgeven

Je kunt de volle inzameldoos met de juiste frankering opsturen naar:
Stichting Opkikker
Versterkerstraat 3C
1322 AN Almere.

Wil je het pakketje liever bij ons afgeven? Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Laten ophalen door DHL

Ook kunnen wij jouw inzameldoos bij jou thuis of op het werk laten ophalen door DHL Parcel. Dit gebeurt van dinsdag t/m vrijdag tussen 12:00 en 18:00 uur. Komen ze het bij je werk ophalen? Leg de doos dan alvast klaar bij de receptie!

Tip: bij referentienummer mag je ook de cijfers van je postcode invullen!

Veelgestelde vragen

Ja, zeker! Sinds dit jaar is het ook mogelijk om naast mobiele telefoons ook tablets in te zamelen. Deze mogen in dezelfde box als de mobieltjes.

Voor ieder ingeleverd mobieltje krijgt Stichting Opkikker een vergoeding, welke varieert tussen de  € 0,35 en  € 3,00. De uiteindelijke hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de kwaliteit van desbetreffende telefoon. Het geld dat wordt opgehaald met de mobieltjesactie wordt gebruikt om Opkikkerdagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Voor deze gezinnen organiseren we een dag vol ontspanning en plezier, zodat zij het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en nare behandelingen even kunnen vergeten.

Opladers mogen ook meegestuurd worden. De ingezamelde opladers worden eveneens verantwoord gerecycled.

Elk type mobieltje mag worden ingeleverd. Ook maakt het niet uit in welke staat het toestel verkeerd.

Wij ontvangen voor alle mobieltjes een vergoeding, ongeacht de staat van het toestel. Dit geldt ook voor defecte of beschadigde mobieltjes. Deze zijn dus ook van harte welkom.

Wij leveren onze oude mobieltjes in bij Eeko. Dit is een organisatie in Nederland die een inzamel- en recycleprogramma heeft ontwikkeld. De oude, niet bruikbare telefoons worden gerecycled. Van sommige gebruikte mobieltjes die het nog doen, wordt de levenscyclus verlengd. Deze toestellen krijgen een tweede leven in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. Dit worden ook wel ‘refurbished’ mobieltjes genoemd.

Je kan het hele jaar door mobieltjes inzamelen. Aan het eind van het jaar maken we de eindstand van dat jaar bekend!

Eeko draagt zorg voor het vernietigen van de data. Bruikbare mobiele telefoons en tablets worden gewiped. Dit houdt in dat alle data definitief en veilig verwijderd wordt door het gebruik van Blancco Mobile Device Eraser.

Je kunt de volle inzameldoos of envelop met de juiste frankering opsturen naar of langsbrengen op het volgende adres:
Stichting Opkikker
Versterkerstraat 3C
1322 AN Almere.

 

Ook kunnen wij jouw inzameldoos bij jou thuis of op het werk laten ophalen door DHL Parcel. Dit kan via deze link. 

Wanneer je meer dan 30 telefoons inlevert maak je kans op mooie prijzen. De prijzen zullen verloot worden na het afronden van de actie. Stuur je de mobieltjes terug in een andere doos om de inzameldoos te bewaren? Stop er dan s.v.p. even een briefje bij met jouw contactgegevens. Je speelt dan automatisch mee.

Er zijn verschillende opties van terugsturen, waarvoor je geen kosten hoeft te maken. Vind je het belangrijk dat de stichting geen kosten maakt? Je kunt in dat geval ook zelf de dozen met de reguliere post aan ons toesturen, dan betaal je zelf de kosten.

Als je de doos/dozen thuis laat afhalen, zijn daaraan (voor jou) geen kosten verbonden.

Als je dozen afgeeft bij een DHL Parcelshop, zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wel is het goed om te weten dat je dan moet vermelden dat het om een retourzending naar OPKIKKER of nr. 4.813.410.0 gaat.

Wij zijn blij met elk mobieltje blij dat we binnen krijgen. Wel is het goed om even te bedenken hoe je een mobieltje terugstuurt. Je zult begrijpen dat als je een doos terugstuurt met één mobieltje, dat de kosten voor het versturen hoger liggen dan de opbrengst. Zitten er meer dan vijf mobieltjes in jouw inzameldoos dan kun je deze gewoon op de gebruikelijke wijze toesturen.

Ook met deze mobieltjes zijn we erg blij. De verzendkosten voor Stichting Opkikker zijn echter te hoog om deze via DHL/Selektvracht op te sturen. Wil je ons toch graag steunen? Dan verzoeken wij jou vriendelijk deze telefoons voor eigen rekening naar ons op te sturen. Dit kan gewoon in een envelop. Je kunt natuurlijk ook proberen om bij jouw buren, vrienden en kennissen of op jouw werk nog extra telefoons te verzamelen.

Dit kan natuurlijk altijd! Je kunt gewoon het gebouw inlopen en bij de receptie aangeven wat je komt doen. Daar zullen wij je vanzelfsprekend hartelijk ontvangen! Het adres is Versterkerstraat 3C, 1322 AN Almere.

Neem even contact op met 036-538 66 60, stuur een mail naar info@opkikker.nl of vraag opnieuw een doos aan via het formulier op de website.

Ook hiervoor is het makkelijker als je even contact opneemt met 036-538 66 60, of hen via mobieltjesactie.nl op de hoogte brengt van de actie zodat zij zelf kunnen starten met inzamelen.