Mobieltjesactie

Al sinds 1995 houden we onze eigen broek op zonder overheidssubsidie. Dat betekent dat Stichting Opkikker 100% afhankelijk is van donaties, sponsors en wervingsacties die door en voor ons worden georganiseerd. Wil jij in actie komen voor Opkikker? Gaaf! Op deze pagina lees je meer over onze mobieltjesactie. Ga hier terug naar het overzicht van alle acties.

Inzamelen oude mobieltjes en tablets

Help mee om oude mobieltjes en tablets in te zamelen voor Opkikker! Ze worden gerecycled door Eeko én wij ontvangen voor ieder toestel een vergoeding! Dankzij de inzet van enthousiaste inzamelaars hebben we de afgelopen jaren al meer dan 800.000 mobiele telefoons ingezameld. De doelstelling voor 2024 is weer 100.000 telefoons! Help je mee? Vraag dan via het formulier op deze pagina een inzameldoos aan.

0

Mobieltjes en tablets zijn ingezameld in 2024!

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over deze toffe actie. Daarom hebben we de veelgestelde vragen hieronder alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vraag een inzameldoos aan

Tablet of telefoon inleveren en recyclen

Gooi je oude telefoon of tablet nooit zomaar weg. Ze kunnen namelijk worden gerecycled, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. Dit wordt gedaan door Eeko. Zij geven onze stichting daar dan een bedrag voor per toestel. Door je telefoon of tablet in te leveren steun je dus ook nog eens een goed doel, namelijk Stichting Opkikker.

Met deze opbrengst kunnen wij weer mooie Opkikkerdagen organiseren. Tijdens deze dagen worden gezinnen waarbij ziekte een grote rol speelt even een dagje in het zonnnetje gezet. Help je mee?

Doos vol? Lever hem in!

Opsturen of afgeven

Je kunt de volle inzameldoos met de juiste frankering opsturen naar:
Stichting Opkikker
Versterkerstraat 3C
1322 AN Almere.

Wil je het pakketje liever bij ons afgeven? Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Tip: stuur de mobieltjes op in een andere doos dan de inzameldoos. Zo kan je de inzameldoos opnieuw gebruiken! En doe je een briefje in de doos met jouw naam erop? Dan weten we wie de mobieltjes ingezameld heeft!

Laten ophalen door DHL

Ook kunnen wij jouw inzameldoos bij jou thuis of op het werk laten ophalen door DHL Parcel. Dit gebeurt van dinsdag t/m vrijdag tussen 12:00 en 18:00 uur. Komen ze het bij je werk ophalen? Leg de doos dan alvast klaar bij de receptie!

Let op: dit brengt extra portokosten voor Stichting Opkikker met zich mee. We willen je vragen alleen gebruik te maken van deze optie wanneer je 10 mobieltjes of meer hebt ingezameld. Heb je minder mobieltjes? Daar zijn we nog steeds heel blij mee! Stuur ze naar ons op of lever ze in bij één van de inzamelpunten van Eeko. Noteer duidelijk dat de mobieltjes voor Stichting Opkikker zijn!

Tip: bij referentienummer mag je ook de cijfers van je postcode invullen!

Veelgestelde vragen

Mobieltjes die helemaal uitgelogd zijn, kunnen voor ons het meeste geld opleveren (namelijk €5 per stuk). Als een mobieltje volledig is uitgelogd, is het namelijk mogelijk om met Blancc Software alle data op het mobieltje te verwijderen.

Het is daarom handig als je je mobiel terugzet naar fabrieksinstellingen. Daarna is het nodig om jouw google-account of iOS account van jouw toestel te verwijderen. En dat ‘Zoek mijn iPhone’ niet meer actief is. Als jouw account nog is ingelogd op het toestel, kunnen we het toestel namelijk niet wipen. Dat betekent dat het toestel niet als “refurbished” toestel gebruikt kan worden. En dat zou zonde zijn!

Zo maak je jouw iPhone klaar voor onze dataverwijdering:

 1. Zet je toestel terug naar fabrieksinstellingen
 2. Daarna: ga naar ‘instellingen’
 3. Tik op je eigen profiel (Apple ID)
 4. Tik op ‘Zoek mijn’
 5. Tik op ‘Zoek mijn iPhone’. Staat het schuifje van ‘Zoek mijn iPhone’ aan? zet deze dan uit
 6. Zoek mijn iPhone is nu uitgeschakeld, jouw toestel is klaar voor de dataverwijdering

Zo maak je jouw android-toestel klaar voor onze dataverwijdering:

 1. Zet je toestel terug naar fabrieksinstellingen
 2. Daarna: ga naar ‘instellingen’
 3. Tik op ‘Cloud en accounts’
 4. Tik op ‘Accounts’
 5. Verwijder al je (e-mail)accounts

Let op: de bovenstaande stappen kunnen per toestel verschillen. Kom je er niet uit? Gebruik dan de zoekfunctie van jouw toestel en zoek naar bijvoorbeeld ‘cloud en accounts’. Dan kom je er vanzelf!

Lukt het om welke reden dan ook niet om het toestel klaar te maken voor dataverwijdering? Dan kunnen we de mobiel nog steeds goed gebruiken! Hij wordt dan gerecycled: alle edelmetalen worden eruit gehaald en doorverkocht. Ook dan krijgen we dus een (kleinere) bijdrage voor de mobiel.

Ja, zeker! Sinds dit jaar is het ook mogelijk om naast mobiele telefoons ook tablets in te zamelen. Deze mogen in dezelfde box als de mobieltjes.

Voor ieder ingeleverd mobieltje krijgt Stichting Opkikker een vergoeding, welke varieert tussen de  € 0,35 en  € 3,00. De uiteindelijke hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de kwaliteit van desbetreffende telefoon. Het geld dat wordt opgehaald met de mobieltjesactie wordt gebruikt om Opkikkerdagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Voor deze gezinnen organiseren we een dag vol ontspanning en plezier, zodat zij het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en nare behandelingen even kunnen vergeten.

Opladers mogen ook meegestuurd worden. De ingezamelde opladers worden eveneens verantwoord gerecycled.

Elk type mobieltje mag worden ingeleverd. Ook maakt het niet uit in welke staat het toestel verkeerd.

Wij ontvangen voor alle mobieltjes een vergoeding, ongeacht de staat van het toestel. Dit geldt ook voor defecte of beschadigde mobieltjes. Deze zijn dus ook van harte welkom.

Wij leveren onze oude mobieltjes in bij Eeko. Dit is een organisatie in Nederland die een inzamel- en recycleprogramma heeft ontwikkeld. De oude, niet bruikbare telefoons worden gerecycled. Van sommige gebruikte mobieltjes die het nog doen, wordt de levenscyclus verlengd. Deze toestellen krijgen een tweede leven in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. Dit worden ook wel ‘refurbished’ mobieltjes genoemd.

Je kan het hele jaar door mobieltjes inzamelen. Aan het eind van het jaar maken we de eindstand van dat jaar bekend!

Eeko draagt zorg voor het vernietigen van de data. Bruikbare mobiele telefoons en tablets worden gewiped. Dit houdt in dat alle data definitief en veilig verwijderd wordt door het gebruik van Blancco Mobile Device Eraser.

Je kunt de volle inzameldoos of envelop met de juiste frankering opsturen naar of langsbrengen op het volgende adres:
Stichting Opkikker
Versterkerstraat 3C
1322 AN Almere.

 

Ook kunnen wij jouw inzameldoos bij jou thuis of op het werk laten ophalen door DHL Parcel. Dit kan via deze link. 

Wanneer je meer dan 30 telefoons inlevert maak je kans op mooie prijzen. De prijzen zullen verloot worden na het afronden van de actie. Stuur je de mobieltjes terug in een andere doos om de inzameldoos te bewaren? Stop er dan s.v.p. even een briefje bij met jouw contactgegevens. Je speelt dan automatisch mee.

Er zijn verschillende opties van terugsturen, waarvoor je geen kosten hoeft te maken. Vind je het belangrijk dat de stichting geen kosten maakt? Je kunt in dat geval ook zelf de dozen met de reguliere post aan ons toesturen, dan betaal je zelf de kosten.

Als je de doos/dozen thuis laat afhalen, zijn daaraan (voor jou) geen kosten verbonden.

Als je dozen afgeeft bij een DHL Parcelshop, zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wel is het goed om te weten dat je dan moet vermelden dat het om een retourzending naar OPKIKKER of nr. 4.813.410.0 gaat.

Wij zijn blij met elk mobieltje blij dat we binnen krijgen. Wel is het goed om even te bedenken hoe je een mobieltje terugstuurt. Je zult begrijpen dat als je een doos terugstuurt met één mobieltje, dat de kosten voor het versturen hoger liggen dan de opbrengst. Zitten er meer dan vijf mobieltjes in jouw inzameldoos dan kun je deze gewoon op de gebruikelijke wijze toesturen.

Ook met deze mobieltjes zijn we erg blij. De verzendkosten voor Stichting Opkikker zijn echter te hoog om deze via DHL/Selektvracht op te sturen. Wil je ons toch graag steunen? Dan verzoeken wij jou vriendelijk deze telefoons voor eigen rekening naar ons op te sturen. Dit kan gewoon in een envelop. Je kunt natuurlijk ook proberen om bij jouw buren, vrienden en kennissen of op jouw werk nog extra telefoons te verzamelen.

Dit kan natuurlijk altijd! Je kunt gewoon het gebouw inlopen en bij de receptie aangeven wat je komt doen. Daar zullen wij je vanzelfsprekend hartelijk ontvangen! Het adres is Versterkerstraat 3C, 1322 AN Almere.

Neem even contact op met 036-538 66 60, stuur een mail naar info@opkikker.nl of vraag opnieuw een doos aan via het formulier op de website.

Ook hiervoor is het makkelijker als je even contact opneemt met 036-538 66 60, of hen via mobieltjesactie.nl op de hoogte brengt van de actie zodat zij zelf kunnen starten met inzamelen.