Organisatie

Stichting Opkikker is in 1995 opgericht door Ruud Sliphorst. In het jaar dat daarop volgde organiseerde hij twintig Opkikkerdagen voor gezinnen met een kind dat werd behandeld in het AMC in Amsterdam. Ruud is nog steeds het gezicht van de stichting, maar wordt inmiddels ondersteund door een groep medewerkers en honderden vrijwilligers. Met elkaar geven we jaarlijks zo’n 2000 gezinnen de kracht om door te gaan! 

Missie

Wij hebben als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Door middel van hun Opkikkerdag en het Ambassadeurschap de ziekte naar de achtergrond te laten verdwijnen. Dit zieke kind, in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar, is langdurig onder behandeling of gaat een langdurige behandeling tegemoet in één van de 95 ziekenhuizen of instellingen waar wij mee samenwerken. 

Visie

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes.

Erkend door het CBF

Vol trots kunnen we zeggen dat Stichting Opkikker al jaren erkend wordt door het CBF. Het CBF is de toezichthouder van de Goede Doelen en geeft het keurmerk af wanneer je als stichting voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Hoofdsponsoren en partnerships

Wij zijn geheel zelfstandig, ontvangen geen subsidie van de overheid en zijn niet aangesloten bij loterijen. Om onze doelstelling te kunnen bereiken, zijn we volledig afhankelijk van de inzet en ondersteuning van bedrijven en particulieren. Gelukkig zijn er veel partijen betrokken bij ons werk. In sommige gevallen wordt deze betrokkenheid omgezet in een hoofdsponsorschap waarbij er meerdere jaren financiële ondersteuning wordt geboden. Bekijk hier de bedrijven die ons steunen!

Bekende ambassadeurs

Stichting Opkikker heeft er belang bij dat zoveel mogelijk mensen haar werk ondersteunen. Naamsbekendheid is hierbij onmisbaar. We zijn er trots op dat een aantal bekende Nederlanders hun naam aan Stichting Opkikker wil verbinden. Met hun hulp kunnen we nog meer gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag aanbieden.

Graag stellen we jullie voor aan de ambassadeurs van Stichting Opkikker:

  • Piet Paulusma
  • Edwin van der Toolen
  • Maureen du Toit
  • Ernst & Bobbie
  • Dirk Scheele
Klachtenprocedure

Stichting Opkikker kent een klachtenprocedure. De procedure beoogt gelijktijdig te voorzien in artikel lid 3 inzake fondsenwerving, voorlichting en communicatie van het CBF regelement. Voor meer informatie, het opvragen van de procedure, het bespreken van een klacht of de voortgang van de afhandeling van jouw klacht kun je terecht bij Adinda van der Zon, door te mailen naar adinda@opkikker.nl of te bellen naar 036-5386660.