Clown Durske

Als clown kun je tijdens een Opkikkerdag lekker gek doen en veel mooie momenten creëren. Dat is precies wat Ellen sinds eind 2023 doet. Samen met Anita – die ook clown speelt – zet ze onze Opkikkerdagen op stelten. Wij spraken Ellen over waarom het zo leuk is om bij Stichting Opkikker vrijwilliger te zijn en welke Opkikkermomenten haar het meest zijn bijgebleven.

“Ik zat met Anita in de klas op de School voor Clown & Leven. Anita speelde al een tijd clown voor Opkikker en was hier enorm enthousiast over. Ze haalde me uiteindelijk over om mee te gaan. Om er te komen, ben ik ruim 2 uur onderweg. Maar ik was meteen verkocht! Ik heb al zo ontzettend veel mooie momenten meegemaakt als clown bij Opkikker. Zo staat er in het restaurant een grote tractor. Daar waren een aantal kinderen op aan het spelen. Anita en ik vroegen of we mee mochten doen en toen hadden we al snel bedacht dat we met z’n allen op weg waren naar Frankrijk. Ik haalde een toetertje uit mijn tas en we riepen naar iedereen dat ze aan de kant moesten gaan. De kinderen hadden zó veel plezier. Mooi was dat.”

 

“Tijdens Opkikkerdagen ontvangen wij ’s ochtends de gezinnen op de rode loper en daarna lopen we rond. Wij spelen met alle mensen die we tegenkomen. Het geeft heel veel voldoening om als clown kinderen blij te maken. Ons voordeel is dat we helemaal niets weten van de gezinnen. Wij gaan er volledig blanco in. Ik vind het het leukst als de kinderen het initiatief nemen en wij daarin mee kunnen gaan. Het is prachtig om te zien dat er zoveel mensen bezig zijn om een Opkikkerdag tot stand te brengen. Echt iedereen straalt op zo’n dag. Het is mooi om daaraan mee te mogen doen.”

 

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen voor Stichting Opkikker? Bekijk dan onze openstaande vacatures!