Homepage

Homepage


Steun ons

In Nederland zijn de levens van 250.000 gezinnen op zijn kop gegooid door de ziekte van een kind. Jaarlijks worden 10.000 gezinnen getroffen met dit slechte nieuws. Veel mensen voelen zich machteloos en willen helpen, op welke manier dan ook. Helpen kan zeker. Sterker nog: wij hebben jouw hulp hard nodig! Samen kunnen we deze gezinnen weer kracht geven. Dankzij jouw hulp kunnen wij ze een blijvende Opkikker bieden, een lichtpuntje die vanaf hun Opkikkerdag zal blijven branden en ze kracht geeft in moeilijke tijden!

We geven gezinnen met een ziek kind de kracht om door te gaan

Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar wij als Stichting Opkikker bij helpen. Met een keten van kracht zetten wij ons elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat bij ons iemand die aandacht geeft.

De opkikkerdagen van

Tijdens hun Opkikkerdag stappen gezinnen met een ziek kind in de Opkikkerwereld. Een wereld waarin ziekte even géén hoofdrol speelt. Een dag waarin we door middel van heel veel activiteiten de zorgen van de gezinnen volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is te gek, alles kan. Een aantal van deze gezinnen delen hun verhaal graag met jullie! 

Blok-1
Casper en zijn gezin

"De dag in één woord omschrijven is voor ons gewoon echt onmogelijk!"

Blok-2
Lara en haar gezin

“Het liefst zou ze nog een keer gaan en precies dezelfde dag nog een keer beleven!”

Blok-3
En-Ping en Yun

“Het is voor de kinderen natuurlijk onwijs leuk, maar ook wij hebben enorm gelachen.”

Help jij mee?

Kom in actie voor Stichting Opkikker! We hebben een aantal leuke acties uitgewerkt, waar je gemakkelijk aan kunt deelnemen. Maar lijkt het jou leuk om al je creativiteit uit de kast te trekken en zelf een actie te organiseren? Dan juichen wij dit natuurlijk ook toe.

Blok-1
Boek een cottage tijdens ons Geef en Neem weekend

Geniet van een weekendje weg met je familie of vrienden en steun Stichting Opkikker! Dat is waar het om draait tijdens het Geef en Neem weekend van 2 t/m 5 oktober 2020. 

Blok-2
#teamopkikker

Ben jij een echte sportieveling? En zou je het leuk vinden om met jouw sportieve prestaties geld op te halen voor Stichting Opkikker? Word dan onderdeel van #teamopkikker!

Blok-3
Help je mee collecteren in 2020?

Praatjes maken is helemaal jouw ding? Geef je op om te collecteren voor Stichting Opkikker! Het zou super gaaf zijn als er meer wordt gecollecteerd voor Stichting Opkikker. Niet alleen levert het mooie bekendheid op voor de stichting. Het geld zorgt er ook voor dat we opkikkerdagen kunnen blijven organiseren.

Van patiënt naar ambassadeur

De Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die ze keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. 

Opkikkernieuws

Opwarmen tijdens Samen Sterk

Op 3 januari was het de eerste Samen Sterk dag van 2020. Het was een vrolijke dag met veel mooie momenten. Helaas zat het weer niet mee, het was vrij koud en het regende.