Innamepunt worden voor Stichting Opkikker

Sinds april 2023 zit er op blikjes 15 cent statiegeld, evenals op kleine plastic flesjes. Steeds vaker krijgen wij de vraag vanuit organisaties/verenigingen of wij geïnteresseerd zijn in het statiegeld dat wordt verzameld. Uiteraard is ons antwoord dan volmondig ‘JA’. Aangezien wij 100% afhankelijk zijn van donaties, sponsors en wervingsacties die door en voor ons worden georganiseerd, zijn wij alleen maar ontzettend dankbaar voor dit soort initiatieven.

Jouw statiegeld is goud waard

Wij zijn enorm blij als een organisatie/vereniging hun ingezamelde statiegeldflessen en -blikjes aan Stichting Opkikker wil doneren. Helaas is hierbij de logistiek een enorme drempel, want het is voor ons erg lastig om alle statiegeldproducten op te halen. Via de website van Statiegeld Nederland is het heel eenvoudig om jouw organisatie/vereniging (online) te registreren als inzamelpunt van statiegeldflessen en blikjes. Onderaan het registratieformulier kunt u ervoor kiezen om het statiegeld te doneren aan een goed doel. In het overzicht van goede doelen kunt u vervolgens Stichting Opkikker selecteren.

En dan verder?

De statiegeldflessen en blikjes verzamel je in de hiervoor bestemde zak of inzamelboxen. Die zijn via de grossier te bestellen. Op het label staat een barcode die correspondeert met jouw locatie. Wanneer de leverancier producten komt afleveren, neemt hij de zak mee naar het telcentrum. Zodra alles geteld is, wordt het statiegeld overgemaakt naar Stichting Opkikker.