De Opkikkerdag van Alinde

De 8-jarige Alinde had vroeger één droom: olifantje worden. Totdat een klasgenootje tegen haar zei dat dát een beetje lastig is. Haar droom veranderde. En als je nu aan Alinde vraagt wat zij later wilt worden, dan is het antwoord volmondig: olifantenverzorger. Tijdens haar Opkikkerdag werden Alinde en haar gezin met open armen ontvangen door dierenverzorger Thom van Dierenpark Amersfoort en mochten zij wel héél dicht bij de olifanten komen. Terwijl Alinde oog in oog stond met haar lievelingsdier, verdween de rest van de wereld voor even om haar heen. Een wereld die normaal gesproken draait om zorgen en ziek zijn. Een aantal weken na de Opkikkerdag spraken wij het gezin.

Gun jij gezinnen als dat van Alinde ook een lichtpuntje? Draag dan een steentje bij. Groot of klein, eenmalig of elke maand: het maakt niet uit. Met elke donatie geef je een lichtpuntje aan een gezin dat het héél hard nodig heeft!

Alinde is dól op olifanten en wil graag olifantenverzorger worden. Stichting Opkikker hoorde dit en regelde een wel heel bijzonder uitje. Na een heerlijke ochtend op Center Parcs de Eemhof – waar het gezin op pad mocht met de brandweer en Alinde en Thomas heerlijk de slappe lach hadden bij Rogier de Avonturier – stapten zij in de Opkikkerbus op weg naar een wel heel bijzondere locatie, namelijk Dierenpark Amersfoort. Hier werden zij opgewacht door dierenverzorger Thom, die het gezin meenam voor een kijkje achter de schermen bij de olifanten.

Later ‘olifant’ worden

Alinde’s moeder Diana vertelt: “Olifanten betekenen álles voor Alinde. Toen ze heel klein was, wilde ze later al ‘olifant’ worden en de fascinatie is altijd gebleven. We gaan vaak met het gezin naar de dierentuin en moeten dan uiteraard meteen naar de olifanten toe. Dan staat Alinde’s wereld even stil. Ze kan uren naar die dieren kijken en het mooie is dat olifanten ook altijd meteen naar haar toe komen. Dat zag je in Dierenpark Amersfoort ook, de olifanten bleven heel lang pal voor onze neus staan. Ze heeft iets bijzonders, dat hebben dieren ook door. Dat we tijdens de Opkikkerdag zó dicht bij olifanten mochten komen, was heel bijzonder en een enorme verrassing. Op de foto’s die gemaakt zijn bij de olifanten, kun je heel goed de blik op het gezicht van Alinde zien, vol bewondering.”

De Opkikkerdag heeft ontzettend veel indruk gemaakt op Alinde én op de rest van ons het gezin.

Gun jij gezinnen als dat van Alinde ook een lichtpuntje? Draag dan een steentje bij. Groot of klein, eenmalig of elke maand: het maakt niet uit. Met elke donatie geef je een lichtpuntje aan een gezin dat het héél hard nodig heeft!

Alles positief bekijken

Diana: “Alinde is vorig jaar opgegeven voor de Opkikkerdag door haar kinderarts. Alinde heeft een chromosoom afwijking en daarnaast een Chiari malformatie. Dit is een aandoening waarbij een deel van de hersenen buiten de schedel ligt. Dit leidt tot verschillende klachten, zoals problemen met spraak, motoriek en balans. Tot nu toe heeft Alinde op regulier basisonderwijs gezeten, maar dit gaat eigenlijk te snel voor haar. Daarom begint ze in september met speciaal onderwijs en hopelijk kan ze daarna doorleren voor dierenverzorgster. Alinde zal altijd begeleiding nodig hebben, maar ze is zo’n blij ei. Ze komt met een lach op haar gezicht haar bed uit en gaat met een lach op haar gezicht weer naar bed toe. Zo proberen we ook in het leven te staan. We proberen alles positief te bekijken, want we kunnen het toch allemaal niet veranderen. We hebben de situatie geaccepteerd, het is goed zo.”

Veel betekend

“De Opkikkerdag heeft ontzettend veel indruk gemaakt op Alinde én op de rest van ons het gezin”, vertelt Diana. “Het is nu ruim twee weken geleden dat we onze Opkikkerdag hebben gehad en Alinde heeft het er echt nog dagelijks over. Aan iedereen die het horen wil, vertelt ze over de Opkikkerdag, onze gezinsvrijwilligers Michael en Ruby, dierenverzorger Thom, en natuurlijk de olifanten. Ik had niet verwacht dat het zo’n impact op haar zou hebben. Ik ben heel blij dat Alinde deze mooie dag heeft gekregen, dat verdient ze ook echt. Alinde heeft het niet makkelijk en dat zij – samen met haar broer Thomas – de hele dag in het zonnetje werd gezet, heeft heel veel voor ons betekend.”

Gezinsvrijwilliger Michael: “Het was voor mij de eerste keer dat ik een gezin mocht begeleiden tijdens hun Opkikkerdag. En wat heb ik fijne herinneringen aan deze dag! Alinde is een super vrolijke meid en ik merkte dat ze enorm genoot van alle aandacht en leuke activiteiten. Het mooiste moment vond ik toch wel toen we in de kooi bij de olifanten stonden. Alinde stond ademloos te kijken naar de olifantenmoeder die telkens weer naar ons toe kwam, terwijl haar eigen moeder achter haar stond met haar arm om Alinde heen. Volgens mij werden op dat moment lichtpuntjes voor het leven gecreëerd. Niet alleen bij Alinde en haar gezin, maar ook bij mij.”

WIL JE ONS STEUNEN?