Lieneke – vrijwilliger beautysalon

In maart 2023 werd Lieneke met haar gezin uitgenodigd voor een welverdiende Opkikkerdag. Lieneke werd op dat moment behandeld voor baarmoederhalskanker en het gezin kon wel even een dag zonder zorgen gebruiken. Een jaar na haar eigen Opkikkerdag is Lieneke nu symptoomvrij en stond zij aan de andere kant: in de beautysalon heeft zij de hele dag gezinnen van een heerlijk verwenmomentje voorzien.

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen voor Stichting Opkikker?
Bekijk dan onze openstaande vacatures!

“In 2021 werd er bij mij baarmoederhalskanker ontdekt. Mijn behandeltraject was enorm zwaar: ik heb 8 chemokuren gehad en ik ben 28 keer bestraald. Helaas kreeg ik daarna longcovid, waardoor mijn herstelproces heel lang duurde. In die tijd zijn we door het Anthoni van Leeuwenhoek aangemeld voor een Opkikkerdag. Ik heb die dag echt als een warme deken ervaren. Het was zo’n liefdevolle en bijzondere dag. Stichting Opkikker voelde meteen als familie. Het was heel erg fijn om een dag niet te hoeven denken aan ziek zijn en even helemaal ontzorgd te worden. Het hele gezin heeft daar heel veel energie van gekregen en de uitwerking ervan heeft nog lang voortgeduurd”.

 

“Het leven kan soms zo ontzettend hard zijn. Het is dan fijn als je er gewoon even voor een ander kunt zijn. Daarom wilde ik me na mijn eigen Opkikkerdag zó graag inzetten als vrijwilliger voor Stichting Opkikker. Gelukkig ben ik nu klaar met mijn behandelingen én symptoomvrij. Daarom heb ik me opgegeven als vrijwilliger. Tijdens de Opkikkerdag hielp ik in de Opkikker-beautysalon en heb ik massages gegeven en gezichtsmaskers bij de mensen gedaan. Eén meisje was zó ontspannen dat ze na haar massage mét het gezichtsmasker op in slaap was gevallen. Die moesten we wakker maken.”

 

“Ik ben Stichting Opkikker echt ontzettend dankbaar en ik hoop dat ik nog vaak een steentje mag bijdragen aan een Opkikkerdag. Ik heb de dag wel als heel intensief ervaren, maar ik ben ook nog maar net klaar met mijn behandelingen. Ik vind het mooi dat ik een Opkikkerdag nu van beide kanten heb mogen meemaken. Enerzijds als Opkikkergezin en nu ook als vrijwilliger. Het uitzwaaien aan het einde van de dag was erg confronterend. Ik moest wel slikken toen ik daar zelf stond om de gezinnen uit te zwaaien. Ik realiseerde mij dat ik heel erg veel heb om dankbaar voor te zijn.”