Rogier de Avonturier

Terug van weggeweest: Rogier de Avonturier! Ruim 8 jaar geleden was hij al aanwezig bij de Opkikkerdagen, maar ten tijden van de coronapandemie werd de samenwerking even op een laag pitje gezet. Nu is Rogier de Avonturier weer volop aanwezig tijdens de Opkikkerdagen. En hoe! Met een wervelende show laat hij alle kinderen schateren van het lachen.

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen voor Stichting Opkikker?
Bekijk dan onze openstaande vacatures!

“Ruim 8 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Stichting Opkikker. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Er werd een individuele Opkikkerdag georganiseerd voor een jongetje genaamd Timo. Ik werkte toentertijd ook nog als clown in de Julianatoren en Timo kwam bijna wekelijks naar mijn show kijken. Voor zijn Opkikkerdag werd ik uitgenodigd en Timo was euforisch. Achteraf gezien wist ik ook precies wie hij was. Het was een geweldige middag.”

 

“Nu ben ik op de Opkikkerdagen aanwezig met mijn eigen kindershow, Rogier de Avonturier. Tijdens de show haal ik grapjes uit met de kinderen, vertel ik verhalen over mijn avonturen en doe ik goocheltrucs. Ik probeer alle kinderen die naar mijn show komen kijken een rol te geven. Allemaal op hun eigen niveau. Laatst was er een kindje dat niet goed kon praten en niet aangesproken wilde worden. Die stond uiteindelijk toch op het podium een goocheltruc te doen. Elke show is anders, ik improviseer heel erg veel. Dat is wat het ook zo leuk maakt.”

 

“Iedere show begin ik met een soort opwarming. Ik draai muziek en laat de kinderen meebewegen. Op deze manier weet ik precies welke kinderen staan te popelen om mee te doen en welke kinderen het spannend vinden. Zo weet ik precies hoe ik ze moet benaderen. Ik probeer echt op de kinderen én op wat ik zie in te spelen. Zie ik een stoere jongen, dan doe ik een stoere sketch. Zie ik een meisje in een prinsessenjurk, dan vertel ik over een prins die ik in één van mijn avonturen heb ontmoet.”

 

“Als ik tijdens een Opkikkerdag mijn show doe, zie ik geen zieke of zielige kinderen. Het is voor mij publiek waar ik een leuke show mee wil beleven. De energie en het enthousiasme van de kinderen daar doe ik het echt voor. Elk kind, kind laten zijn. Dat is mijn drijfveer.”