Stage PR & Communicatie

Vacatures-Stagiaires

Ben jij creatief, heb jij een vlotte pen en hou je ervan om projecten van A tot Z te regelen? Dan is de stageplek op onze PR & Communicatie afdeling echt iets voor jou! Als stagiair(e) PR/Communicatie bij Stichting Opkikker krijg je werkelijk te maken met alle onderdelen binnen het communicatie vak en is geen werkdag hetzelfde!

Stichting Opkikker

Iedere dag horen meerdere gezinnen in Nederland dat hun kind ziek is. En dan bedoelen we geen griepje, nee kanker, taaislijmziekte, reuma of diabetes zijn voorbeelden van ziektes waar deze kinderen mee getroffen worden. Iedere dag weer doen wij onze uiterste best om zoveel mogelijk van deze gezinnen te helpen. Stichting Opkikker organiseert dagen ontspanning voor deze gezinnen, zodat zij hun zorgen en onzekerheden even kunnen vergeten. Maar misschien nog wel belangrijker: deze ervaringen maakt ze sterker en geeft ze weer kracht voor de toekomst.

PR & Communicatie

Het team PR & Communicatie maakt onderdeel uit van de afdeling PR & Fondsenwerving. Deze afdeling heeft als doel om zoveel mogelijk Opkikkerdagen mogelijk te maken. Team PR & Communicatie doet dit door de samenleving op een leuke wijze over het werk van Stichting Opkikker te vertellen en de naamsbekendheid van de stichting te vergroten. Denk hierbij aan het bijhouden van onze website, het versturen van persberichten, onze social media kanalen, ons magazine en de krantjes en de folders die wij uitbrengen.

Wat jij gaat doen als stagiair(e)?

Wat niet? Als stagiaire PR & Communicatie kom je in aanraking met bijna alle onderdelen van het communicatie vak. Dit jaar bestaat Stichting Opkikker 25 jaar en daarom staat 2020 voor ons in het teken van dit fantastische jubileum. Tijdens jouw stageperiode ga je samen met jouw communicatiecollega’s aan de slag om content te creëren. Dit doe je voor de diverse jubileumacties en projecten die op de planning staan, voor onze social media kanalen, onze website en andere uitingen. Ook het versturen van persberichten zal tot jouw werkzaamheden behoren. Kortom, een veelzijdige functie die geen dag hetzelfde is en waar veel te leren valt!

Wij zoeken..

Een communicatietalent met affiniteit met het werk van Stichting Opkikker. Je doet een relevante HBO-opleiding in de richting communicatie/PR/journalistiek. Het betreft een meeloopstage voor 3 tot 5 dagen in de week. Een afstudeeropdracht is bespreekbaar, maar alleen in combinatie met een meeloopstage. Het is belangrijk dat je een vlotte pen hebt, je zowel zelfstandig als in teamverband goed kunt functioneren en je moet uiteraard communicatief vaardig zijn. Ervaring met fotografie/videografie is een pré.

Wij bieden..

Een leuke stageplek, waar geen dag hetzelfde is! Naast je werkzaamheden op kantoor, help je ook tijdens onze (super leuke!) evenementen, welke minimaal één keer per maand plaatsvinden. Tijdens je stage ga je samenwerken met een team enthousiaste collega’s op ons kantoor in Almere. We hebben een kleine stagevergoeding beschikbaar.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief met CV per e-mail naar Adinda van der Zon (adindavanderzon@opkikker.nl).

Menu