Actie van Femke en Jasper Duplat

Actueel-Acties

Femke Duplat heeft samen met haar zoon Jasper en een anonieme kunstenaar een ontzettend leuke en mooie actie opgezet. In het verleden heeft het gezin van Femke zelf een Opkikkerdag beleefd en sindsdien is Jasper, of eigenlijk beter gezegd: het hele gezin, ambassadeur van Stichting Opkikker. Ze hebben in het verleden al veel acties georganiseerd. Dit keer krijgen ze de kans om kunstwerken te verkopen, waarvan de opbrengst naar de stichting gaat!  Ze vertelt ons er alles over.

 

“Zelf hebben we ooit een Opkikkerdag met het gezin mogen beleven, we waren opgegeven door vrienden en dat was onze eerste kennismaking met Stichting Opkikker. Wat zo’n dag met je doet is gewoon niet te vertellen, dat moet je meegemaakt hebben. Elke keer als ik nu foto’s van Opkikkerdagen voorbij zie komen op Facebook, krijg ik weer kippenvel. Met name het uitzwaaimoment vonden we heel emotioneel. Na de Opkikkerdag kregen we meteen het gevoel ook iets terug te willen doen en deze stichting te steunen, zodat nog meer zieke kinderen en hun gezin zo’n onvergetelijke dag kunnen ervaren.”

 

“Onze zoon werd ambassadeur en gehuldigd in het bijzijn van koningin Maxima, wat echt ontzettend bijzonder was. Het mooiste van de stichting blijft dat (zieke) kinderen zich inzetten voor andere zieke kinderen! Maar ook ik als moeder wil graag mijn steentje bijdragen. Wij hebben met het gezin ook al meerdere acties verzonnen om geld binnen te halen voor de stichting. Zo hebben we een keer tijdens een kunstroute de langste ketting van de Bommelerwaard geregen. Iedereen mocht tijdens de expositiedagen een kraal komen rijgen. We schreven bejaardenhuizen, scholen en kinderopvangen en vroegen hen om mee te doen en kralen te maken. Sommige mensen kwamen met een bijzondere zelfgemaakte kraal of een kraal met veel betekenis. De ketting is toen 31 meter lang geworden en bij opbod verkocht! Andere acties waren het verkopen van lootjes, zelfgemaakte sieraden en de opkikkersleutelhangers. Natuurlijk wordt er door Jasper ook cartridges en mobieltjes gespaard, zelfs in Zuid-Frankrijk op een feest hebben we reclame gemaakt voor Stichting Opkikker en mobieltjes ingezameld!”

“Nu was er een kunstenaar uit Katwijk aan Zee. Deze man zocht een goed doel om zijn schilderijen aan te schenken. Na wat google-werk kwam hij op mijn website en zag hij dat ik vaker iets organiseer om geld op te halen voor een goed doel. Hij heeft mijn zoon Jasper inmiddels heel wat schilderijen geschonken, waarvan de opbrengst naar Stichting Opkikker mag. Hoe hartverwarmend is dat: iemand die je helemaal niet kent, staat belangeloos zijn werk af, dat raakt mij echt enorm. Zijn schilderijen zijn op hout en plexiglas geschilderd. In de corona tijd zijn er geen exposities en is het lastig het werk aan de man te brengen, daarom heb ik de Stichting om hulp gevraagd. De gulle kunstenaar uit Katwijk aan Zee wil graag anoniem blijven. Wel is zijn werk op mijn website te bekijken: www.femkeart.nl, daar ga je vervolgens naar de kop: ‘goede doel acties’. Doe een mooi bod en het kunstwerk is voor jou.”

“Tot eind maart schenk ik overigens 10% van alles wat er van mijn website wordt verkocht ook aan Stichting Opkikker!”

Menu