Blinde Fabien rent Damloop by night met vrijwilliger Ed

Acties-Actueel-Vrijwilligerswerk opkikker

In het weekend van 17 september vond de Damloop by night weer plaats, waarbij duizenden lopers een parcours van 5 Engelse Mijl (8 kilometer) in het donker aflegden. Dat was – zeker in het regenachtige weer – al een prestatie op zich, maar voor twee van deze lopers was het een extra uitdaging! Met behulp van Ed heeft namelijk ook de blinde Fabien de finish behaald.

 

Fabien ziet alleen het verschil tussen licht en donker en loopt normaal gesproken met behulp van een taststok. “Ik vond het spannend, maar ik had er natuurlijk ook heel veel zin in!” vertelt Fabien. Het was voor haar een hele ervaring om de Damloop by night een keer te beleven. Om nog maar niet te spreken over de overwinning op het moment dat zij en Ed de finish behaalden.

 

Samen met Ed ontstond in 2020 het idee om de Damloop by night te gaan doen en dan het liefst voor hun geliefde Stichting Opkikker. Voor beiden een enorme uitdaging, die ze maar al te graag aangingen! Fabien vertelt enthousiast: “Het is echt geweldig om te horen dat zoveel mensen ons hebben geholpen met donaties. Uiteindelijk doen we het allemaal voor de gezinnen, zodat zij een geweldige Opkikkerdag kunnen beleven.”

 

Fabien en Ed hebben een totaalbedrag van €615 opgehaald. Wij zijn enorm trots op deze geweldige prestatie!