Wereldrecord voor Stichting Opkikker

Actueel-Acties

Stel je voor: je rent 125 rondjes met je werkkleding aan én je neemt een brancard met je mee. Ambulancebroeders Matthias en Martijn deden dit. Zij liepen een zogenaamde ‘brancardathon’: ze renden 42,20km mét een brancard om aandacht te vragen voor het ambulance-vak. Om de uitdaging nog wat bijzonderder te maken, haalden zij ook geld op voor Stichting Opkikker.

Wereldrecord

Matthias en Martijn renden deze brancardathon niet alleen om geld op te halen voor Stichting Opkikker. Ook probeerden zij in het Guiness Book of World Records te komen: nog nooit eerder renden mensen een marathon in ambulancekleding en met een brancard. Een wereldrecord hebben ze sowieso! Of ze ook daadwerkelijk in het boek komen, is nog even spannend. Daar is de jury nu over in beraad…

5 uur, 13 minuten en 25 seconden

Om 10:30 uur ‘s ochtends klonk het startsein voor de marathon. Collega’s en kennissen stonden langs de kant om de heren aan te moedigen. Ook renden sommigen een paar rondjes mee voor de gezelligheid. Er waren zelfs collega’s die tijdens hun pauze even langskwamen!

Na 5 uur, 13 minuten en 25 seconden kwamen Martijn en Matthias over de finish. Wát een prestatie hebben zij geleverd! Moe maar voldaan overhandigden zij hun cheque aan Ruud. €3.750 stond er op dat moment op de teller. De teller loopt nog verder door! Inmiddels hebben ze met hun actie al meer dan €4.000 opgehaald. Wil je meer lezen over de actie? Of zien hoeveel geld er is opgehaald? Kijk dan hier.