De beklimming van de mysterieuze berg

Acties-Actueel

‘Winnen doe je samen’. Dat is het motto waarmee het interview met de collega’s Arnold en Wouter samengevat kan worden. De twee mannen deden de afgelopen jaren mee aan het sportevenement genaamd Mystery Mountain. Het concept hiervan is dat je een hoge berg gaat beklimmen waarvan de locatie pas een aantal dagen van te voren bekend wordt gemaakt. Je beklimt deze berg op de racefiets, mountainbike, hardlopend of hikend. Alle disciplines zijn uitdagend. Tot slot: met deze activiteiten wordt geld ingezameld voor het goede doel. Arnold en Wouter hebben zelf gekozen voor Stichting Opkikker.

 

Een inspiratievolle start

En dit avontuur is allemaal begonnen bij een destijds zieke collega. Tijdens een online-kerstbijeenkomst van de groothandel Kroon waar beide mannen werken was er de mogelijkheid een kerstwens in te dienen bijvoorbeeld in de vorm van een geldbedrag. Deze, inmiddels overleden, collega streed op dat moment tegen kanker. Een aantal collega’s dienden voor hem een kerstwens in. Deze collega, op zijn beurt, had een kerstwens ingediend voor Stichting Opkikker waar hij zich meerdere malen voor heeft ingezet. Uit bewondering voor zijn onzelfzuchtigheid en ter nagedachtenis aan hem besloten Arnold en Wouter zijn eerbetoon aan Stichting Opkikker voort te zetten. 

 

De reis naar de top

Dit doen de twee mannen onder andere door jaarlijks deel te nemen aan Mystery Mountain. Individueel bereiden ze zich al maanden van te voren voor om samen met 100 anderen de berg te beklimmen. Een week van te voren is het dan zover, de locatie wordt bekend gemaakt en de lange tocht naar de locatie kan beginnen. Na even bijkomen is het de volgende dag tijd om in actie te komen, al fietsend en klimmend proberen zij geld in te zamelen voor meerdere goede doelen waaronder Stichting Opkikker. Hiervoor organiseerden zij voorgaande jaren verschillende activiteiten waaronder een online bingo. De tocht naar de top is zwaar, maar de sfeer die overal om hen heen hangt maakt het een waardevolle reis. De finish is het hoogtepunt van de tocht. Dit is dé plek waar iedereen zijn of haar doel bereikt, en waar iedereen elkaar aanmoedigt tijdens het leggen van de laatste loodjes.

“Het gevoel dat als je over de finish komt, en je gedaan hebt wat je voor ogen had, voelt als een overwinning op jezelf. En dan de collega’s die nog bezig zijn die je binnenhaalt. Dat geeft wel een heel speciale sfeer.” 

Een vliegende start

En ook dit jaar doen Arnold en Wouter weer mee. Mystery Mountain zal deze keer plaatsvinden in het weekend van 8 tot 11 september. En ze beginnen nu alvast met de voorbereidingen. Ze gaan dit jaar namelijk voor het eerst met het vliegtuig naar de locatie, dus het belooft weer een bijzonder avontuur te worden. Voor alle mensen die dit jaar of één van de volgende jaren ook gaan deelnemen hebben ze twee tips: zorg voor een goede basisconditie en begin op tijd met het inzamelen van geld.

 

Sponsoren

Wij zijn enorm trots op Arnold en Wouter! Wil je de twee heren steunen? Dat kan via de website van Mystery Mountain zelf. Klik hier voor de pagina van Arnold en hier voor de pagina van Wouter.