De Opkikkerdag van Curium

Actueel-Vrijwilligerswerk opkikker

Op zaterdag 14 mei werd er een Opkikkerdag gesponsord door Curium. Ruim 30 gezinnen werden die dag in het zonnetje gezet door de enthousiaste medewerkers van dit bedrijf. Wij spraken directeur Frank de Lange over deze mooie dag.

 

Frank: “Curium is een healthcare organisatie. Onze patiënten, klanten en medewerkers dragen wij een warm hart toe en maatschappelijk ondernemen vinden wij erg belangrijk. Vanuit het hoofdkantoor mochten wij daarom een goed doel uitkiezen. Enerzijds zou dit doel een mooie, financiële schenking ontvangen. Anderzijds was het belangrijk dat de medewerkers ook een rol konden vervullen. Onze medewerkers hebben toen met een grote meerderheid voor Stichting Opkikker gekozen en zo vond op 14 mei ‘onze’ Opkikkerdag plaats.”

 

“We kunnen de dag niet anders omschrijven dan GEWELDIG. We gingen er volledig blanco in en wisten niet goed wat we konden verwachten. Maar het was zo leuk en dankbaar om gezinnen met een ziek kind te mogen begeleiden. De dag was heel erg goed georganiseerd en volgens mij hebben alle gezinnen een prachtige dag gehad. Nog steeds hoor ik enthousiaste verhalen van onze collega’s over de Opkikkerdag en wordt er nog vaak over gesproken.”

 

Collega Natilja

“Wat was het een geweldige dag! ‘Mijn’ gezin bestond uit Ayham van 9, moeder en oom. En wat hebben ze genoten. Vooral de brandweerwagen en de speedboot waren een succes. Ik vond het een eer om met deze familie de dag te mogen meegenieten. Petje af voor de mensen van Opkikker, hoe ze elke keer weer zo’n goed georganiseerd programma in elkaar weten te zetten. En het enthousiasme van iedereen, onuitputtelijk.”

 

Collega Mark

“Samen met een andere collega mocht ik een gezin begeleiden met 4 kinderen. Bijzonder om te ervaren hoe snel je een band opbouwt met een gezin die een paar uur daarvoor nog vreemden zijn. Waardevol voor beide partijen en zeker voor herhaling vatbaar.”

 

Collega Annemieke

“Wat kun als vrijwilliger veel betekenen! Ik heb de ouders van mijn gezin tijdelijk wat mogen ontlasten van hun dagelijkse zorg en heb hen zo veel als mogelijk laten meegenieten van de activiteiten. Het afscheid nemen viel niet mee, maar dat geeft wel aan hoezeer mijn aanwezigheid werd gewaardeerd en hoe snel een fijne band tussen ons was ontstaan!”

 

Collega Chiel

“Ik begeleidde een gezin met een zoontje van 2 met een darmaandoening, maar tijdens deze dag heb ik daar nauwelijks iets van gemerkt! Het vrolijke ventje genoot van alle activiteiten. Ik heb de hele dag een enorme smile gezien op zijn gezicht gezien, behalve tijdens het afsluitende diner, toen was hij moe maar voldaan in slaap gevallen.”

 

Collega Aad

“Zoals je ziet heeft Tessa het hier ontzettend naar haar zin. De ouders bedankte mij voor de begeleiding over de gehele dag naar de activiteiten. Soms ging het wel eens verkeerd (de weg kwijt) maar een belletje naar de Opkikkerbalie en het werd weer geregeld. Het was een leuke intensieve en dankbare dag voor de gezinnen.”

 

Collega Martin

Wat een topdag en wat fijn dat ik hieraan mee mocht werken. Volgend jaar weer?”

 

Collega Mirjam

“Als ‘Curium fotograaf’ ben ik bij bijna alle activiteiten geweest. Het was vooral mooi om de blije koppies te zien. Van een helikoptervlucht, varen met een speedboot, rijden in een limousine, sportauto of op een motor tot aan verkleed worden als prinses, politieagent of brandweerman, het kon niet op! Wat een mooie organisatie is dit. Petje af voor de mensen die dit (kunnen) organiseren en voor alle vrijwilligers. Het was een mooi feest!”

 

Collega Rutger

“Twee kinderen uit het gezin dat ik begeleid heb, lijden aan een bloedziekte. Gelukkig hebben ze deze dag weinig last gehad en hebben ze lekker kunnen genieten. De dag die voor het gezin een dag zonder zorgen zou worden, begon helaas met autopech waarna het gezin de hoop op een mooie dag al had opgegeven. Maar voor Stichting Opkikker is niets te gek, dus direct is er een taxi naar het gezin gestuurd om ze op te halen en naar De Eemhof te brengen. Iets later dan de andere gezinnen zijn we begonnen aan de activiteiten met als eerste een rit in een limousine door de polder. Dit viel goed in de smaak, de kinderen zetten de muziek in de limo op standje disco en genoten de hele rit. Na de rit moesten er foto’s gemaakt worden samen met de limo voor op hun social media. Hierna was het tijd voor lunch: het was een groot buffet met voor ieder wat wils. Na de lunch volgden we de bordjes haven. Hier aangekomen vertelde ik dat de volgende activiteit speedboot varen was, wat direct gevolgd werd met YES-YES! Het was een tocht om nooit meer te vergeten want de kinderen mochten allemaal zelf de boot besturen. Terug aan wal liepen we weer het park op naar de fotograaf voor een uitgebreide fotosessie van het gezin. Als laatste activiteit ging het gezin pizza’s maken, welke mee naar huis genomen mochten worden om thuis af te bakken. Hierna gingen we terug voor een gezamenlijke eindshow met aansluitend een warm en koud buffet. Als laatste verrassing werd het gezin met sportwagens naar huis gebracht.”

 

Collega Nynke

“Fantastisch om te zien hoe elke collega op zijn of haar manier een invulling geeft aan de rol van vrijwilliger. Ik ken Stichting Opkikker vanuit een vorige werkgever en ik ben er trots op dat we vanuit Curium ook onze bijdrage leveren aan deze bijzondere Stichting! Ik mocht samen met Quinta een gezin met 4 kinderen begeleiden. We hadden een leuk en actief programma met o.a. varen in een speedboot, een rit in een sportauto en lasergamen. Moe en voldaan gingen ze naar huis!”