Eerstejaars studenten organiseren acties voor Stichting Opkikker

Actueel-Acties

Een filmavond organiseren, knakworsten en warme chocolademelk verkopen en een oliebollenkraam regelen. De eerstejaars studenten van Landstede Zwolle zijn hard bezig geweest om op verschillende manieren geld voor Stichting Opkikker op te halen. En met een mooi resultaat: samen haalden zij € 898,76 op!

Dit schooljaar is Stichting Opkikker een samenwerking aangegaan met de opleiding Evenementenorganisatie van Landstede Zwolle. Met deze samenwerking geven wij als stichting de studenten de kans om kennis te maken met goede doelen. En dan specifiek het organiseren van evenementen voor goede doelen. Daarnaast wilden wij de studenten ervaring laten opdoen rondom het organiseren van evenementen, met als einddoel een leuk bedrag voor ons op te halen.

 

Om het project af te trappen, zijn Lotte en Gilian (twee medewerkers van Stichting Opkikker) bij de eerstejaars studenten langs gegaan om een gastles te geven. Tijdens deze les hebben zij verteld over hun werk en hoe je acties of evenementen opzet om fondsen mee te werven. De studenten hebben, verdeeld over drie groepen, verschillende acties georganiseerd. Lees hieronder welke acties zij organiseerden.

Kerstfilm-avond

Een groepje van vier leerlingen had vanaf de allereerste brainstorm al het idee om een filmavond te organiseren. Zij regelden dat ze de theaterzaal van het Landstede gratis mochten gebruiken. Hier werd Home Alone 2 gedraaid. Mensen kochten een kaartje om de film te komen kijken. En omdat de meeste filmbezoekers ook graag iets te eten of te drinken hebben, regelden de leerlingen dat er ook eten en drinken gesponsord werd. Het was een succesvolle avond!

Oliebollenkraam

De tweede groep heeft een echte oliebollenkraam naar één van de vestigingen van het Landstede gehaald. De oliebollenkraam verkocht een dag lang oliebollen, waarvan de opbrengst naar Stichting Opkikker ging. Om aandacht te vragen voor de actie, hebben ze op de schermen van verschillende locaties aangekondigd dat de oliebollenkraam er was.

Knakworsten en chocolademelk

Om warm de winter door te komen, heeft één van de groepen knakworsten en chocolademelk verkocht op school. Ze hebben zelf sponsoren gezocht, bij een derde partij toestemming gevraagd om op de locatie te mogen staan en ze hebben warmhoud-apparatuur gesponsord gekregen.