Opkikkerchallenge: de eindstand

Actueel-Ambassadeurschap Opkikker

Juli was de challenge-maand bij Stichting Opkikker. Verschillende ambassadeurs gingen de uitdaging aan om zo veel mogelijk geld op te halen. Ze zijn héél hard bezig geweest. In totaal haalde iedereen samen maar liefst €6.865,- op. Daarmee kunnen we nóg meer gezinnen een Opkikker bezorgen! Lees hieronder wat deze toppers allemaal hebben gedaan om dit bedrag bij elkaar te verdienen.

12 uur lang Rubiks Cubes oplossen

En-Ping is een ster in het oplossen van Rubiks Cubes. Dus toen ze de oproep voor de challenge kregen, zat er maar één ding op: “12 uur lang Rubiks Cubes oplossen! Van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds zat ik in het buurthuis in Wijk bij Duurstede,” vertelt En-Ping. “Er kwamen allemaal mensen langs, ook mensen die ik helemaal niet kende! Zij hadden in de krant gezien dat ze voor €2,50 hun Rubiks Cubes konden laten oplossen. Ook kwamen er twee jongens meedoen: één heeft twee uur lang meegedaan, de ander zelfs drie uur! Het was een supergezellige dag en ik ben ontzettend trots op hoeveel geld ik hiermee heb opgehaald!”

28 rondjes in de achtbaan

28 rondjes in de Goliath, in 3 uur tijd. Luc deed het: “Ik hou heel erg veel van achtbanen. En ik wilde heel graag iets voor Stichting Opkikker doen dat bij mij past. Dus ik besloot de uitdaging aan te gaan in Walibi! Eerst wilde ik 50 rondjes doen, maar dat kon niet. Daar ben ik achteraf wel blij om, want na zo’n 20 rondjes werd ik stiekem toch wel een beetje misselijk. Het is mij precies gelukt in drie uur tijd! Daar ben ik erg trots op. En ik ben ook erg tevreden met het bedrag dat we hiermee voor Stichting Opkikker hebben opgehaald. Het was een superleuke ochtend!”

31 kaarten in 31 dagen

“Toen ik zag dat de Opkikker Challenge in drie categorieën was ingedeeld, was ik direct geïnspireerd,” vertelt Nadèche. “Doordat ik in een elektrische rolstoel zit en last heb van chronische vermoeidheid, kan ik niet meedoen aan ‘zo lang mogelijk’ of ‘zo snel mogelijk’. Maar ‘zo veel mogelijk’, dát kan wel!!” Dus Nadèche besloot om 31 kaarten te maken tijdens de challenge maand: “Ik maak sowieso vaak kaarten. Die stuur ik dan naar mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Toen ik aankondigde dat ik 31 kaarten wilde gaan verkopen, waren ze binnen 24 uur allemaal uitverkocht. Ik ben heel trots op het bedrag dat ik heb opgehaald. Maar nog leuker vind ik het om te horen dat de mensen die een kaart hebben gekocht, deze gaan doorsturen naar mensen die een opkikker verdienen. Het mes snijdt dus aan twee kanten!”

De Opkikker liep 3 uur lang polonaise

Houd jij ook zo van de polonaise? Onze Opkikker wel! Ingo Sliphorst, het gezicht achter onze mascotte, ging de uitdaging aan door maar liefst drie uur lang de polonaise te lopen!! Er kwamen veel vrijwilligers en ambassadeurs langs om er samen een feestje van te maken. Er was taart en drinken, en iedereen deed mee aan de polonaise. Het was een super gezellige middag en hij haalde er een heel mooi bedrag mee op!

En nog meer challenges

En er zijn nog véél meer mooie challenges georganiseerd. We maakten een kort overzicht:

  • De kanjers van korfbalvereniging Oranje Naussau Korfbal daagden zichzelf ook uit. Met zijn viertjes probeerden ze in een half uur tijd zo veel mogelijk doelpunten te maken. En ze mogen zichzelf met recht kanjers noemen, want ze hebben in een recordtijd de doelpunten gemaakt! Ze deden het in 7 minuten en 1 seconde!
  • Jorik en Rowan zwommen in één uur tijd zo veel mogelijk baantjes.
  • De challenge van Brent? Elke dag één uur lang basketballen.
  • Rachel zamelde zo veel mogelijk statiegeldflessen in. En zij was niet de enige, ook Lindsey en Jesslyn hadden dit idee. Goed bezig, meiden!
  • In het eerste weekend van juli liepen vijf collega’s van Kingspan Unidek maar liefst 80 kilometer. Marcel, Johnny, Tim, Wesley en Jenny haalden daar een héél mooi bedrag mee op.
  • Weten jullie de challenge-video nog? Waarmee we deze challenge aankondigden? Koen moest zó veel rennen, dat dit voor hem al een hele uitdaging was. Met terugwerkende kracht haalde hij daar een mooi bedrag mee op.
  • Houd jij ook zo van fietsen? Daniëlle wel! Zij fietste in de maand juli 200 kilometer.