Ik houd van muziek en buiten spelen

Opkikkerdagen

De 9-jarige ambassadeur Fleur woont in Berghem, een plaatsje in Noord-Brabant, met haar moeder Karin, vader Ton, zus Lotte (10) en broertje Tim (7). Fleur is grote fan van de band B-Brave en vermaakt zich over het algemeen heel goed!

Ik zit in groep 6 bij meester René in een hele leuke klas. We zijn al sinds groep 3 bij elkaar. Spelling, tekenen en knutselen vind ik het leukst. Bij tekenen en knutselen mag je vaak zelf bepalen wat je maakt. Ik vind het leuk om mijn eigen fantasie en creativiteit in een werkje te stoppen en het precies te maken zoals ik het mij voorstel.

Buiten spelen

Ik vind het heerlijk om met mijn vriendinnen in de speeltuin bij mij in de wijk te spelen. Vaak ben ik te vinden tussen de bomen en struiken. Gezellig kletsen en geheimpjes aan elkaar vertellen. Ik heb altijd veel hobby’s gehad: scouting, knutselen en tekenen. Ik wil al mijn hele leven dierenarts worden. Dieren zijn altijd op hun gemak bij mij. Sinds kort doe ik ook aan streetdance, samen met bijna alle meiden uit mijn klas. Ik houd van de muziek.

Rekstok

Een tijd geleden ben ik gevallen op een rekstok, waarbij ik met mijn keel op de stang ben beland. Hierdoor is er een scheurtje gekomen in mijn luchtpijp. Na de genezing bleef ik benauwd door het littekenweefsel. Toen is er een canule (een buisje) in mijn keel geplaatst, waardoor ik weer beter kon ademen. Door het ongeluk is een van mijn stembanden beschadigd. Daardoor kan ik niet meer hardop praten. Ik maak een fluisterend geluid. In de klas moet iedereen extra goed luisteren. Gelukkig gaat dat meestal heel goed. Door fitness en de psycholoog leer ik dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Iedereen heeft dingen waar hij goed en minder in is.

Opkikkerdag

De Opkikkerdag was op 10 april 2016. Deze dag was de afsluiting van een erg vervelende tijd met als hoogtepunt de ontmoeting met B-Brave.

0

gezinnen geholpen in 2020

Help jij mee om nog meer gezinnen met een ziek kind kracht te geven?

Menu