In gesprek met ambassadeur Elise

Ambassadeurschap

Normaal gesproken krijgen kinderen eerst een Opkikkerdag en worden ze daarna pas ambassadeur van Stichting Opkikker. Bij Elise was dat niet het geval. Zij zag de Opkikker-commercial en stuurde óns een mail waarin zij vertelde dat zij zich graag voor zieke kinderen wilde inzetten. Dat kan natuurlijk, maar toen zagen wij dat Elise zelf ook een Opkikkerdag kon gebruiken. Wij spraken Elise over haar ziekte, Opkikkerdag en succesvolle actie!

 

Soldaatjes

Elise begint te vertellen: “Al zo lang ik me kan herinneren, ben ik veel ziek. Ik had vaak ontstekingen, was heel erg moe en van ieder virus werd ik extreem ziek. In het ziekenhuis ben ik toen gediagnosticeerd met CVID, een afweerstoornis die ervoor zorgt dat mijn afweersysteem niet goed werkt. Om mijn afweersysteem sterker te maken, moet ik daarom iedere week een infuus bij mezelf aanleggen. Dit zorgt ervoor dat er extra soldaatjes mijn lichaam binnenkomen, die mij beschermen. Ik vind het altijd vervelend als ik mijn infuus moet prikken. Daar zie ik altijd wel een beetje tegenop. Maar als ik het niet doe, dan word ik snel ziek, kan ik niet ver lopen en raak ik snel buiten adem.”

Commercial

“Van jongs af aan kom ik veel in ziekenhuizen en ik vind het belangrijk dat zieke kinderen in het zonnetje worden gezet. Ik zag de commercial van Stichting Opkikker op televisie en heb ze toen een mailtje gestuurd. Hierin vertelde ik dat ik heel graag iets wilde doen voor zieke kinderen. Nadat ik mijn mailtje had gestuurd, werd ik opgebeld en kreeg ik te horen dat ik zelf ook een Opkikkerdag mocht hebben. Dat was echt een verrassing! Wij zijn toen naar mijn arts in het ziekenhuis gegaan, die heeft de juiste papieren getekend en toen werden we uitgenodigd.”

 

Sponsorloop

“Op 9 maart heb ik mijn Opkikkerdag gehad. Dat was echt heel erg leuk! Wij zijn rondgereden in een limousine, hebben geklommen, mijn haar en nagels zijn gedaan in de beautysalon en we hebben een hele leuke fotoshoot gehad! Na de Opkikkerdag kon ik eigenlijk niet wachten om zelf ook iets voor de stichting te doen. Gelukkig was mijn school net bezig om een sponsorloop te organiseren. Ik heb in iedere klas over Stichting Opkikker verteld en de stichting werd uitgekozen als goed doel. Samen met Stichting Opkikker heb ik toen banners, spandoeken en krantjes geregeld. Het was echt heel erg leuk om te doen én ook nog eens een groot succes, want we hebben € 1650,- opgehaald!”

Toekomst

“Wat betreft mijn ziekte weten we niet zo goed wat de toekomst gaat brengen. Helaas krijg ik er steeds meer klachten bij. Zo ben ik af en toe duizelig en heb ik ook vaak hoofdpijn. Ook mijn polsen en gewrichten beginnen een beetje pijn te doen. Na een drukke dag -zoals de Opkikkerdag- moet ik echt even bijkomen, maar dat heb ik er graag voor over! Ik hoop eigenlijk vooral dat er iets gaat komen waardoor het prikken makkelijker gaat. Diabetes-patiënten krijgen vaak een kastje onder hun huid waar ze dan in kunnen prikken. Het zou fijn zijn als er zoiets ook komt voor mijn type medicatie.”

Menu