Kom alles te weten over de mobieltjesactie van Stichting Opkikker!

Actueel-Acties

In 2009 lanceerden wij, in samenwerking met Eeko, de mobieltjesactie. Inmiddels is deze actie niet meer weg te denken bij Stichting Opkikker en worden er jaarlijks nog steeds duizenden mobieltjes ingezameld voor Stichting Opkikker! In totaal zitten we al op 857.289 telefoons! Maar hoe gaat dit nou allemaal precies in zijn werk? Wij vertellen het graag!

 

Het inzamelen van mobiele telefoons

Al sinds 2009 organiseren wij ieder jaar de mobieltjesactie. Voor deze actie zamelen ambassadeurs, vrijwilligers, bedrijven en overige instellingen mobiele telefoons in. De ingezamelde mobieltjes worden vaak opgestuurd naar of afgegeven bij ons kantoor. Een andere optie is dat deze worden opgehaald door DHL. En natuurlijk is er één moment in het jaar waarin er héél veel mobieltjes ingeleverd worden en dat is tijdens onze jaarlijkse Ambassadeursdagen. Hier komen ambassadeurs met tassen, dozen of zelfs kruiwagens vol mobieltjes!

Alle mobieltjes worden geteld

Eenmaal gearriveerd bij ons op kantoor, worden al onze mobieltjes geteld door Kris. Kris is ambassadeur en vrijwilliger van Stichting Opkikker en komt iedere week, samen met zijn blindengeleidehond, naar ons kantoor om de mobieltjes te tellen. Alle 80.000 mobieltjes die in een jaar ongeveer worden ingezameld! Om die reden noemen wij Kris inmiddels de mobieltjeskoning..

 

Eeko haalt de mobieltjes op

Wanneer het bij ons op kantoor helemaal vol staat met ingezamelde mobiele telefoons, nemen wij contact op met Eeko. Zij komen dan met een speciale laadwagen naar Almere om de mobieltjes op te halen. Vanaf daar worden de telefoons vervoerd naar het magazijn in Deventer. Eenmaal daar aankomen worden alle mobieltjes uitgeladen. Eeko houdt precies bij welke mobieltjes voor Stichting Opkikker zijn ingezameld! Voor ieder mobieltjes dat is opgehaald door Eeko, ontvangen wij een vergoeding.

Mobieltjes worden gecontroleerd

Alle mobieltjes worden bij Eeko nakeken en gesorteerd op soort. Vervolgens worden alle sim- en geheugenkaartjes uit de mobiele telefoons gehaald en vernietigd. Op deze manier zorgt Eeko ervoor dat er geen persoonlijke informatie meer op de mobieltjes staat.  De nog bruikbare mobieltjes worden door Eeko verkocht aan ‘refurbish’ bedrijven. Dit zijn bedrijven die de mobieltjes weer als nieuw maken, oftewel ‘reviseren’. De mobieltjes die gerefurbished zijn, worden vervolgens weer opnieuw verkocht!

 

Goed voor het milieu

De mobieltjes die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven. Bij de recyclingbedrijven worden de edelmetalen waaruit een mobieltje bestaat (zoals goud, zilver, palladium en platina) gescheiden en opnieuw gebruikt. Alle andere materialen worden verbrand met terugwinning van duurzame energie. Op deze manier draagt het recyclen van oude mobieltjes bij aan een beter milieu. Daarnaast wordt Stichting Opkikker gesteund en komt de opbrengst volledig ten goede aan de organisatie van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin.

Al meer dan 857.289 mobieltjes ingezameld!

Dankzij de inzet van enthousiaste inzamelaars hebben we de afgelopen jaren al 857.289 mobiele telefoons ingezameld! En we hopen natuurlijk dat er heel wat mobieltjes bij gaan komen! Wij kunnen de opbrengst van deze actie namelijk héél goed gebruiken, zodat wij voor meer gezinnen met een ziek kind een Opkikkerdag kunnen organiseren!

Menu