Lionsclub Franeker Harlingen in actie voor Stichting Opkikker

Actueel-Acties-Bedrijf in actie

Voor Lionsclub Franeker Harlingen stond het jaar 2020 in het teken van fundraising voor Stichting Opkikker.

 

Harlinger Nieuwjaarsduik

Dit begon al op 1 januari met de traditionele Harlinger Nieuwjaarsduik. De bibberende deelnemers droegen met hun inschrijving hun steentje bij, want de opbrengst van de inschrijving kwam ten goede aan de stichting.

 

Inzamelen oude mobieltjes

In diezelfde periode deden inwoners van Franeker en Harlingen enthousiast mee aan de inzamelactie van oude telefoons. Deze actie was in het Noorden weer bekend geworden door Opkikker ambassadeur Jesse Mulder, die in februari met een oldtimer – Amerikaanse  patrol-car – een promotietocht door Friesland maakte en de duizenden mobieltjes ophaalde.

 

Waddenrally

Intussen waren de Lions alweer druk met de voorbereiding van de WaddenRallly van 4 maart 2020. “We serve” is het motto van de Lions en ook de Waddenrally zou in die geest gereden worden ten bate van Stichting Opkikker. Inmiddels  had Corona zich hardvochtig aan de poort van Europa gemeld en een lockdown hing in de lucht.  De Waddenrally had zich in de afgelopen jaren een vaste plek in de jaarprogrammering  van puzzelrit minnend Nederland verworven; dat is wel wat waard! Toch bleek uitstel onvermijdelijk. Het werd een forse opgave, maar 5 september 2020 was een nieuwe mogelijkheid.

 

Alle hens aan dek; als gevolg van de corona-maatregelen werd uitgeweken naar het entrepot gebouw aan de Willemshaven. Het was een goed teken dat al snel het maximum aantal deelnemers zich had aangemeld. Als aan het eind van de rally-dag de teams zijn teruggekeerd, is de afsluiting corona-proof; dus minder uitbundig.

 

Overhandiging cheque

Vrijdag 23 april overhandigde Rallycommissie voorzitter Jitze Baarsma een cheque van € 4.500,- aan Carel Koopman, vrijwilliger van Stichting Opkikker.

 

We willen alle organisatoren en deelnemers ontzettend bedanken voor hun fantastische inzet. Mede dankzij jullie steun kunnen wij onze Opkikkerdagen blijven organiseren voor gezinnen met een ziek kind.