“Met mijn Opkikkerdag heb ik wel twee keer patat gegeten”

Opkikkerdagen

Vrijdag 14 juli 2017 was het zover: de Opkikkerdag. Met het hele gezin werden we in het zonnetje gezet. Eigenlijk is “in het zonnetje” niet de juiste uitdrukking voor mij. Ik ben Sam en ik heb EPP, ook wel een stofwisselingsziekte. Dit houdt in dat ik altijd met lange kleding en een pet naar buiten ga. Als ik dit niet doe, krijg ik pijn van de zon. Mijn zusje heeft CP, ook wel Cerebrale Parese. De Opkikkerdag was dus echt voor ons allemaal. Het was een leuke, gezellige en vooral onbezorgde dag vol verrassingen en spannende dingen!

 

Als gezin vonden wij het ontzettend leuk en spannend om uitgenodigd te worden voor een Opkikkerdag. Toen we aankwamen, werden we heel enthousiast ontvangen door de lakei en we begonnen de dag met een DEP-groep op de rode loper waaromheen allemaal vrijwilligers stonden.

Verrassing

Al snel zagen we onze lieve vrijwilligster Lisenka. Zij ontving ons en nam ons mee naar de eerste verrassing. Ik mocht namelijk verkleed als Spiderman tegen een muur klimmen en dus de hoogte in. Na een paar keer klimmen lukte het mij om helemaal boven te komen. Papa mocht het ook eens proberen en ik heb hem laten zien hoe het moest. Dit was geweldig en zo gaaf!

Hierna stond de brandweer op het programma. We kregen uitleg over wat de brandweer doet. Zo redden we een kat uit de boom, maar dit bleek een konijn te zijn. Mijn zusje lag helemaal dubbel van het lachen! We mochten ook nog de fiets van de commandant doorknippen en een brandje blussen. Zo leuk!

Spiderman

Hierna dronken en aten we wat en al snel gingen we door naar de volgende verrassing: race-auto’s! Ik mocht een auto die bij mijn Spiderman pak paste, een mooie rode Ferrari!

Ook aan mijn zus Tess was gedacht. Zij wil zich thuis altijd als prinses Elsa verkleden en ook tijdens de Opkikkerdag werd ze een prachtige prinses. Ook papa, mama en ik gingen verkleed als ridders en prinses, waarna we met de koets naar het kasteel reden. Eenmaal aangekomen in het kasteel smulden we van gebak en kinderchampagne. Heerlijk!

Fotoshoot

Als laatste stond er een heuse fotoshoot op het programma. Voor ons een prachtige herinnering aan een hele leuke dag. Als gezin hebben wij de hele dag kunnen genieten van alles wat er om ons heen gebeurde. We hadden een begeleidster die voor alles zorgde: van rustmomentjes, foto’s maken, de planning en het regelen van de paraplu’s. En voor Sam? ‘Met mijn Opkikkerdag heb ik wel twee keer patat gegeten. Dit was mijn allerleukste dag ooit!’

Menu