Zakelijk inzamelen voor Stichting Opkikker

Bedrijven hebben best wat lege cartridges liggen. Of oude mobiele toestellen (zoals smartphones en tablets). Het is zonde om deze producten zomaar weg te gooien, want deze kunnen namelijk gerecycled worden. Dat draagt bij aan een duurzamere wereld!

Als je de oude toestellen en lege cartridges inlevert bij onze partner Eeko, dan help je niet alleen het milieu, maar ook Stichting Opkikker! Eeko geeft Stichting Opkikker namelijk voor elk geleverd item een vergoeding. Deze vergoeding ligt tussen de €0,15 (per cartridge) en €0,35 – €5,00 (per mobiel toestel). Op deze pagina leggen we je uit hoe je als bedrijf of organisatie kan inzamelen voor Stichting Opkikker en wat er precies met deze producten gebeurt.

De opties voor zakelijk inzamelen

  Voor zakelijk inzamelen hebben we twee verschillende opties. De eerste optie is het aanvragen van een inzamelbox voor het inzamelen van cartridges en mobiele toestellen (zowel bedrijfstoestellen als privétoestellen). De tweede optie is dat je in één keer een hele partij bedrijfstoestellen kan laten ophalen. Hieronder leggen we uit wat het verschil precies is en wat de voordelen zijn.

Aanvragen inzamelbox

Bedrijven kunnen een gratis inzamelbox aanvragen bij onze inzamelpartner Eeko. Hier kan iedereen die toegang heeft tot de box, producten in doen. Dus ook oude mobieltjes van het gezin of cartridges van de printers thuis.

Is de box gevuld met ten minste 20 cartridges, mobiele telefoons of tablets? Dan zorgt Eeko ervoor dat deze kosteloos bij jullie wordt afgehaald.

Let op: het is belangrijk dat ingeleverde mobieltjes en tablets worden teruggezet naar fabrieksinstellingen. Dan zijn de toestellen voor ons namelijk het meeste waard. Lees hier waarom dat zo is.

Let op: heb je een datavernietigingsrapport nodig? Dat kan niet als je inzamelt met een inzamelbox. Kijk hiervoor bij het kopje ‘Partij bedrijfstoestellen inleveren’.

Partij mobiele bedrijfstoestellen inleveren (t.b.v. dataverwijdering)

Wil je in één keer een grote(re) partij eigen bedrijfstoestellen aanbieden (zoals smartphones en tablets)? En moet daarvan de data vernietigd worden? Dat kan! Onze partner Eeko komt dan de partij toestellen zelf bij jullie ophalen en vervoert deze in een gesloten en verzegelde verzendbox.

De datavernietiging wordt door Eeko gratis uitgevoerd. Zij gebruiken hiervoor Blancco software. Je krijgt altijd een dataverwijderingsrapport van elk gewist toestel. Meer informatie over de dataverwijdering vind je op de website van Eeko.

Interesse in het inleveren van een partij eigen bedrijfstoestellen? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Eeko. Bel naar 0570 85 85 85, of stuur een mail naar info@eeko.nl. Vermeld hierbij altijd dat dataverwijdering gewenst is én dat jullie willen inzamelen voor Stichting Opkikker.

Meer informatie over zakelijk inzamelen

Wij werken samen met Eeko. Zij zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van oude toestellen mobiele en cartridges. En zij geven ons een vergoeding per ingeleverd product.

We kunnen ons goed voorstellen dat je eerst wat meer informatie over de inzamelactie wilt hebben voordat je met je bedrijf besluit mee te doen. Daarom hebben we hieronder een aantal van de veelgestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar Eeko: info@eeko.nl. Zij helpen je graag verder! Vergeet hierbij niet te benoemen dat je wilt inzamelen voor Stichting Opkikker.

Wij werken samen met Eeko. Zij zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van de ingeleverde materialen. Bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten. Daarna komen ze opnieuw bij de gebruiker in de printer terecht.

Bruikbare toestellen worden kosteloos gewiped; alle data wordt definitief en veilig verwijderd door het gebruik van Blancco software. Vervolgens worden zij gereviseerd. Dit betekent dat alle kapotte en niet goed werkende onderdelen van het toetsel (zoals scherm, cover, batterij, etc.) worden vervangen. Als de telefoon of tablet daarna weer goed werkt en eruitziet als nieuw, wordt deze als ‘refurbished’ verkocht. Let op: hiervoor is het wel nodig dat de toestellen zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Lees hier waarom dat is en hoe je dat doet.

Toestellen die niet meer herbruikbaar zijn, gaan door een zogenaamde shreddingmachine. Het toestel wordt volledig vernietigd en de grondstoffen worden gescheiden voor hergebruik. De edelmetalen, zoals goud, zilver, palladium en platina, worden hierbij apart gehouden en de overige materialen (afval) worden afgevoerd.

Eeko draagt zorg voor het vernietigen van de data op de toestellen. Toestellen die iOS, Android, Blackberry, Symbian en Windows als besturingssysteem hebben, worden gewiped. Dit gebeurt met een speciale Blancco software. Lees hier meer over de dataverwijdering.

Wanneer een smartphone niet meer ondersteund word door de Blancco software, dan wordt de smartphone vernietigd. De grondstoffen worden dan gescheiden voor hergebruik.

Wil je een partij bedrijfstoestellen laten ophalen? 

Dat kan. Deze worden opgehaald door de accountmanager van Eeko, onze partner. Het aantal toestellen wordt in jouw bijzijn geteld. Hiervoor teken je ook op de pakbon. De toestellen worden in een box gedaan, en de box wordt in jouw bijzijn verzegeld. Zo kan niemand bij deze toestellen komen. Eenmaal aangekomen bij ons magazijn, wordt de verzegeling verbroken en wordt het aantal nogmaals nageteld. Op deze manier helpen we bij het voorkomen van een datalek. Lees hier meer over de dataverwijdering.

Vervolgens wipen we de toestellen op bovenstaande wijze. Wij sturen jullie na het wipen van de toestellen altijd een datavernietigingsrapport. Hierin kan je zien welke toestellen gewiped zijn, en welke toestellen door de shredder zijn gegooid.

Mobieltjes die helemaal uitgelogd zijn, kunnen voor ons het meeste geld opleveren (namelijk €5 per stuk). Als een mobieltje volledig is uitgelogd, is het namelijk mogelijk om met Blancc Software alle data op het mobieltje te verwijderen.

Het is daarom handig als je je mobiel terugzet naar fabrieksinstellingen. Daarna is het nodig om jouw google-account of iOS account van jouw toestel te verwijderen. En dat ‘Zoek mijn iPhone’ niet meer actief is. Als jouw account nog is ingelogd op het toestel, kunnen we het toestel namelijk niet wipen. Dat betekent dat het toestel niet als “refurbished” toestel gebruikt kan worden. En dat zou zonde zijn!

Zo maak je jouw iPhone klaar voor onze dataverwijdering:

 • Zet je toestel terug naar fabrieksinstellingen
 • Daarna: ga naar ‘instellingen’
 • Tik op je eigen profiel (Apple ID)
 • Tik op ‘Zoek mijn’
 • Tik op ‘Zoek mijn iPhone’. Staat het schuifje van ‘Zoek mijn iPhone’ aan? zet deze dan uit
 • Zoek mijn iPhone is nu uitgeschakeld, jouw toestel is klaar voor de dataverwijdering

Zo maak je jouw android-toestel klaar voor onze dataverwijdering:

 • Zet je toestel terug naar fabrieksinstellingen
 • Daarna: ga naar ‘instellingen’
 • Tik op ‘Cloud en accounts’
 • Tik op ‘Accounts’
 • Verwijder al je (e-mail)accounts

Let op: de bovenstaande stappen kunnen per toestel verschillen. Kom je er niet uit? Gebruik dan de zoekfunctie van jouw toestel en zoek naar bijvoorbeeld ‘cloud en accounts’. Dan kom je er vanzelf!

Lukt het om welke reden dan ook niet om het toestel klaar te maken voor dataverwijdering? Dan kunnen we de mobiel nog steeds goed gebruiken! Hij wordt dan gerecycled: alle edelmetalen worden eruit gehaald en doorverkocht. Ook dan krijgen we dus een (kleinere) bijdrage voor de mobiel.

Voor ieder ingeleverd toestel krijgt Stichting Opkikker een vergoeding. Deze verschilt tussen de €0,35 en €5,00. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de kwaliteit van het toestel.

Toestellen die iOS, Android, BlackBerry, Symbian of Windows als besturingssysteem hebben, worden gewiped. Is deze dataverwijdering goed gegaan? Dan kunnen de toestellen soms volledig herbruikt worden. Eeko maakt hier dan zogenaamde refurbished mobieltjes van. Deze leveren voor Stichting Opkikker het meeste geld op. soms wel €5 per toestel! Uit oudere of kapotte toestellen worden edelmetalen gehaald, en deze worden doorverkocht. Ook dit levert geld op voor Stichting Opkikker.

Let op: om de toestellen succesvol te kunnen wipen, is het nodig dat de fabrieksinstellingen van het toestel worden teruggezet. Hier lees je waarom dat is en hoe je dat doet.

Het geld dat wordt opgehaald met de mobieltjesactie wordt gebruikt om Opkikkerdagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Voor deze gezinnen organiseren we een dag vol ontspanning en plezier, zodat zij het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en nare behandelingen even kunnen vergeten.

Eeko zamelt alle “datadragers” in, met uitzondering van PC’s. Dus smartphones en tablets, maar ook laptops, handscanners en PDA’s zijn welkom! Elk type toestel is welkom. Het maakt hierbij niet uit in welke staat het toestel verkeert.

Toestellen met iOS, Android, BlackBerry, Symbian of Windows als besturingssysteem kunnen ons wel iets meer geld opleveren. Eeko wipet deze modellen en maakt er dan zogenaamde refurbished mobieltjes van. Deze leveren voor ons het meeste geld op. Uit oudere of kapotte mobiels worden edelmetalen gehaald, en deze worden doorverkocht.

Let op: om de toestellen te kunnen wipen, is het nodig dat de toestellen zijn teruggezet naar fabrieksinstellingen. Hier lees je waarom dat is en hoe je dat doet.

Wij ontvangen voor elk toestel een vergoeding. Het maakt hiervoor niet uit of het toestel het nog doet, of dat het kapot is. Ook de kapotte of beschadigde toestellen zijn dus welkom!

Als je een inzamelbox aanvraagt, krijg je de optie om een openbaar inzamelpunt te worden. Dit is niet verplicht.

Het helpt ons enorm als je de gelegenheid hebt om een openbaar inzamelpunt te worden. Hierdoor krijgen mensen buiten jouw bedrijf óók de kans om mobieltjes in te leveren.

Je kan je hier aanmelden als inzamelpunt (onder het kopje ‘openbaar inzamelpunt aanmelden’).

Wat fijn dat je een inzameldoos wilt aanvragen! Natuurlijk is het mogelijk om een inzameldoos aan te vragen zonder een openbaar inzamelpunt te worden. Een doos vraag je gratis aan bij Eeko.

Zodra de doos is gevuld met ten minste 20 cartridges, mobiele telefoons of tablets, wordt deze kosteloos bij jullie afgehaald door Eeko.