Onze enige echte jubileummunt is gelanceerd!

Actueel

Sinds 18 november is onze enige echte jubileummunt te koop voor € 12,50! Met een exclusieve oplage van slechts 5.000 stuks, verwachten we dat deze munt binnen mum van tijd is uitverkocht.

 

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt hebben we een prachtige munt ontworpen, wat in officiële termen een ‘penning’ wordt genoemd. Deze munt is geen wettig betaalmiddel, maar een verzamelaarsitem van hoge kwaliteit. We vertellen je graag het verhaal achter het ontwerp van deze munt.

Als eerbetoon staat het portret van Mario namelijk vereeuwigd op de voorzijde van de uitgifte. Mario is het neefje van Ruud. Begin jaren negentig was Mario ernstig ziek, waardoor hij zijn 16e levensjaar niet meer zou gaan halen. Zijn familie besloot een hele leuke dag voor hem te organiseren. Een dag dat zelfs zijn droom om op een brommer te rijden uitkwam en Ruud achterop mocht zitten. Deze dag liet op iedereen een onuitwisbare indruk achter en was aanleiding voor de oprichting van Stichting Opkikker in 1995.

Nu, 25 jaar later, biedt Stichting Opkikker jaarlijks ruim 2000 gezinnen met een ziek kind de ontspanning die ze nodig hebben.

Anne (11) voor één dag directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt

Anne (11 jaar), één van de ambassadeurs van Stichting Opkikker, is één dag directeur geweest van de Koninklijke Nederlandse Munt. Ze heeft op deze bijzondere dag officieel opdracht gegeven voor het slaan van de Stichting Opkikker uitgifte. Bekijk in de video hoe de werkdag van de jongste directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt ooit eruit zag:

Overhandiging van de eerste penning

Vandaag, op de officiële dag dat de munt gelanceerd wordt, is de eerste Munt officieel overhandigd aan Stichting Opkikker. Hierbij waren aanwezig Ruud Sliphorst (directeur en oprichter Stichting Opkikker), Marja Sliphorst (moeder van Mario) en Cynthia Sliphorst (zus van Mario). De overhandiging werd natuurlijk gedaan door Anne, de jongste directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt en opdrachtgever tot het slaan van de munt.

Menu