Opkikker ambassadeurs en hun favoriete muziek

Ambassadeurschap

Dit artikel komt uit ons magazine KIK., welke verspreidt wordt onder alle ambassadeurs van Stichting Opkikker.

 

Muziek speelt een grote rol is ons leven. De een luistert graag muziek om rustig te worden en de ander kan niet stil blijven zitten als de muziek aan staat. Of misschien maak je zelfs wel muziek? Wij vroegen zes van onze ambassadeurs welke rol muziek in hun leven heeft. 

Kevin (19)

“Als ik thuis kom van mijn werk, dan ga ik naar de disco! Die disco heb ik namelijk in mijn eigen kamer. Daar ben ik ’s middags én na het eten ’s avonds vaste prik te vinden. Een disco met Nederlandstalige muziek, want daar word ik zó blij van! Ik zing dan heel hard mee met alle nummers, zoals ‘Leef!’, ‘Maak me gek!’ en ‘Zwemmen in Bacardi lemon’. Ik heb zelfs drie microfoons! Maar dansen en muziek maken op mijn djembé vind ik ook heel erg leuk. Het liefst ga ik naar alle optredens van Nederlandse artiesten. Van Holland zingt Hazes tot aan de Toppers, ik zit op de eerste rij! Jeroen van de Boom en Gerard Joling hebben mij zelfs een keer een hand gegeven, zó dichtbij zat ik. Wat ik heel erg leuk zou vinden, is om samen met Frans Duits een keer het liedje ‘Frans Duits’ te zingen. Wie weet komt die wens ooit uit!”

Heavenlykesia (8)

“Als de muziek aangaat, dan begin ik te dansen. Dat vind ik gewoon het leukste wat er is! Zelfs als ik zit, ga ik op mijn stoel zitten swingen. Volgens mijn moeder heb ik dat al sinds ik een baby ben. Zij zegt daarom altijd dat ik ‘haar sterretje’ ben, of ‘haar artiesta’. Ik houd eigenlijk van alle soorten muziek; van gospel tot reggae. Zelfs klassieke muziek vind ik leuk! Binnenkort ga ik weer op ballet. Daar heb ik zó veel zin in! Dan kan ik weer op mijn tenen lopen, mooie bewegingen maken en springen! Dat ik zo muzikaal ben is niet zo gek, want mijn familie is ook altijd aan het dansen aan zingen. Met mijn moeder heb ik zelfs een keer een liedje van ‘Superbook’ opgenomen in een studio en mijn opa gaat altijd met mij stijldansen! Als ik niet aan het dansen ben, dan ben ik aan het zingen óf muziek aan het maken. Af en toe speel ik gitaar en het liefste zou ik een piano willen, maar dan moeten we eerst een groter huis, haha!”

Yara (14)

“Er gaat geen dag voorbij dat ik niet zing. Tijdens het huiswerk maken, in de auto of onder de douche; ik zing denk ik altijd. En dat terwijl ik het eigenlijk helemaal niet goed kan! Maar ik word er gewoon altijd heel erg blij van. Gelukkig heeft mijn beste vriendin Floortje dat ook. Rapmuziek is ons favoriete muziekgenre, we vinden het een uitdaging om deze nummers goed mee te kunnen zingen/rappen. Een paar weken geleden liet Floortje mij het nummer ‘Amsterdam’ van Christian D. horen en dat is nu wel echt één van onze lievelingsnummers, die we maar al te graag meezingen. Ik ben nog niet eerder naar een live optreden geweest, maar binnenkort ga ik met Floortje en onze moeders naar een optreden van Snelle in Tilburg. Daar heb ik echt heel veel zin in!”

Senn (16)

“Bij ons thuis is het nooit stil. De radio staat altijd aan, mijn ene zusje zingt de hele dag en de ander speelt gitaar. Bij mij uit de kamer hoor je vooral IDM/Dance muziek komen. Eén van de nummers die ik graag luister, is ‘Brassed’ van Why So Serious. Dit is gewoon een vrolijk nummer met een hele goede vibe. Muziek mag van mij wel een beat hebben. Ik luister niet alleen muziek, maar ik maak ook zelf muziek met mijn draaitafel. Ik zou het heel tof vinden als ik een DJ als Tiësto een keer in het echt zou kunnen ontmoeten en hem tips zou kunnen vragen. En ik ben benieuwd hoe hij zo groot is geworden! Het lijkt me natuurlijk harstikke leuk om net als hem als DJ de hele wereld over te reizen. Maar eerst ga ik zelf nog wel een keer naar een festival waar goede IDM/Dance DJ’s komen draaien! Amsterdam Dance Event lijkt mij bijvoorbeeld heel erg gaaf om mee te maken!”

Lisse (11)

“Onze buurman Thijs nam een keer zijn gitaar mee naar een buurtbarbecue. Aan het einde van de avond pakte hij zijn gitaar erbij en speelde hij werkelijk alles! Hij ging het mij toen ook een beetje leren en vanaf dat moment was ik verkocht. Ik wil ook zo goed gitaar kunnen spelen! Ik volg sinds afgelopen zomer dan ook les bij hem. Om het goed te leren, moet je veel oefenen. Ik denk dat ik bijna elke dag wel gitaar speel! Na lang zeuren, oefenen we nu een liedje van Meau. Dat is echt mijn favoriete artiest. Het nummer ‘Dat heb jij gedaan’ van haar vind ik echt heel erg mooi. Ik heb haar ooit gezien in het voorprogramma van Suzan en Freek. Mijn moeder had mij als verrassing meegenomen. Ik had geen idee wat we gingen doen. We zaten in een grote festivaltent en ik dacht dat we daar alleen iets gingen eten. Toen bleek dat we bij een optreden van Suzan en Freek zaten, sprong ik echt een gat in de lucht!”

Shenia (7)

“Een dansende brandweervrouw of een zingende ambulancevrouw: dat wil ik later worden! Ik luister heel graag muziek en houd echt heel erg veel van dansen en zingen. Het liefst verzin ik zelf dansjes op mijn kamer. Dan zet ik heel hard K3 aan. Ik kan bijna alle liedjes helemaal meezingen, maar mijn lievelingsliedje is ‘Waterval’. Bij ons thuis staat er altijd wel muziek op. Mijn papa was vroeger DJ en draaide op bruiloften, verjaardagen en in clubfeestje. Toen mama zwanger was van mij ging ze vaak naar de optredens van mijn vader. Volgens haar danste ik toen al in haar buik! Nu heeft mijn papa veel last van zijn rug en werkt hij niet meer als DJ. Wel mixt hij zijn eigen muziek op de nieuwe computer. Zodra ik uit school kom, roep ik meteen ‘spelletje-liedje’! Dan ga ik met papa of mama een spelletje spelen en zetten we leuke muziek op!”