Opkikker ambassadeurs en hun vakantiedromen

Ambassadeurschap

Dit artikel komt uit ons magazine KIK., welke verspreidt wordt onder alle ambassadeurs van Stichting Opkikker.

 

Van China tot Egypte en van de Malediven tot aan Disneyland Parijs; vijf ambassadeurs nemen ons mee in hun mooiste vakantieverhalen! Ze delen mooie herinneringen, vertellen over de beperking die hun ziekte – helaas ook tijdens vakantie – met zich meebrengt en fantaseren over hun grootste reisdroom.

Amy (15)

“Je moet wel een beetje een feestje van het leven maken! Daarom wil ik heel graag met mijn vriendengroep naar de Malediven. In zo’n mooi huisje mét glijbaan, zodat je – als je wakker wordt – meteen in het heldere water kunt plonsen. Het lijkt me echt heerlijk op de Malediven. Een beetje snorkelen, zwemmen en watergevechten houden. Het wordt trouwens geen luiervakantie. Ik heb Cystic Fibrosis, in Nederland ook wel bekend als taaislijmziekte. Sporten is voor mij heel erg belangrijk, ook op vakantie. Ik ben heel erg sportief. Zo voetbal ik iedere dag. Ook al is mijn conditie veel slechter dan anderen en moet ik tijdens een training veel hoesten. Maar ik geef niet zo snel op! Eigenlijk is voor mij een koude bestemming beter, dan ben ik minder benauwd. Toch staan er vooral warme landen op mijn wensenlijstje. Naast de Malediven wil ik ook heel graag nog een keer naar Australië en Ibiza. Oh, en een rondreis door Amerika lijkt me ook geweldig!”

Sam (12)

“Een reis naar Egypte is echt mijn allergrootste droom. Ik lees heel veel over Pyramides; hoe deze zijn ontstaan en over Toetanchamon. Ik zou het zo leuk vinden om deze Pyramides een keer in het echt te zien. Helaas is dit nu net een bestemming waar ik niet zo makkelijk naartoe kan gaan. Ik heb namelijk EPP. Dat betekent dat ik niet tegen zonlicht kan. Als ik te lang in de zon ben geweest, krijg ik op de plekken huid die niet bedekt zijn geweest veel jeuk en gaat het heel veel pijn doen. Op deze plekken verdwijnen als het ware stukjes huid. Dit zie je niet met het blote oog, maar zorgt wel voor blijvende schade. Ik draag buiten daarom altijd lange kleding, een pet en handschoenen. Voor veel mensen is het lekker als de zon gaat schijnen, maar voor mij is het eigenlijk veel fijner als het bewolkt is! Anders moet ik binnen blijven of de schaduw opzoeken. Toch hoop ik dat mijn droom ooit werkelijkheid wordt. Dan doe ik bijvoorbeeld gewoon veel doeken om tegen het zonlicht. Het liefst ga ik dan met mijn beste vriend Scott en slapen we daar in een Pyramide. Al is dat misschien gek, omdat een Pyramide eigenlijk een grafkamer is. Maar misschien bestaan er wel Pyramides die omgebouwd zijn tot een luxe hotel!”

Liv (11)

“Mijn mooiste vakantieherinnering is onze vakantie naar Kos in 2019. Bij ons hotel hadden we namelijk een heel groot zwembad. Hoe groot precies weet ik niet meer, maar het was echt héééél groot! En zwemmen is nou precies wat ik het állerliefst doe! Zelf zit ik op wedstrijdzwemmen en heb ik inmiddels 18 zwemdiploma’s gehaald. Ik zwem al van jongs af aan, omdat het de enige sport is die ik kan doen. Toen ik 3 jaar was ben ik namelijk, door een fout van de bouw, van een balkon gevallen. Hierdoor heb ik blijvende schade aan mijn been opgelopen. Door de val was mijn been op vier plekken gebroken, waaronder ook mijn groeibot. Deze was zodanig aangetast, dat deze niet meer kon groeien. Sindsdien ben ik heel erg vaak geopereerd en is het voor mij bijvoorbeeld lastig om grote stukken te lopen. In het water daarentegen voel ik geen pijn en kan ik gewoon Liv zijn! Naast zwemmen heb ik nog een grote passie, dat is dieren. Mijn állergrootste droom is om een keer naar China te gaan en daar op zoek te gaan naar bijzondere dieren, zoals de pandabeer.”

Tess (7)

“We slapen nu een paar nachtjes in een huisje bij een heel groot meer. Dat vind ik echt heel erg leuk! Ik ga iedere avond in bad, we hebben een gashaard en ik mocht een cadeautje uitkiezen. Gisteren hebben we een héle lange wandeling door het bos gemaakt, want we waren een beetje verdwaald. Ook hebben we weer gemidgetgolft. Dat hebben we voor het eerst tijdens mijn Opkikkerdag gedaan en dat kan ik heel goed. Vorig jaar heb ik een grote operatie gehad, want ik heb Cerebrale Parese. Nu gaat het heel erg goed met mij! Ik wil heel graag een keer naar Parijs, want daar woont Ladybug. Zij is mijn superheld! Ladybug kan heel hoog springen, dat vind ik heel erg cool. Ik heb zelf een beetje hoogtevrees en ik heb ook nog nooit in een vliegtuig gezeten. Maar als we met het vliegtuig naar Parijs gaan, dan kijk ik gewoon niet naar buiten! Papa, mama en Sam mogen ook mee, maar we kunnen daar pas naartoe als Corona weg is. Ik hoop dat het snel kan!”

Kenjiro (9)

“Voor Corona zijn we met het hele gezin naar Mallorca geweest. We hadden daar een heel mooi appartement en er was een heel groot zwembad. Toen we in het appartement aankwamen, ben ik gelijk met mijn broer en zusjes naar het zwembad gerend. Mama stond nog met de koffer in haar hand, terwijl wij al lekker in het zwembad lagen. Ik vind zwemmen heel erg leuk en we hadden allemaal speelgoed mee. Het is voor ons soms wel een beetje lastig om op vakantie te gaan, omdat ik vaak ziek ben. Ik heb namelijk een chronische longziekte en moet daarom drie keer per dag vernevelen. Daardoor ben ik wat sneller moe en moet ik veel hoesten. Toen wij op Mallorca waren, kon ik gelukkig in een hoekje van het restaurant zitten als ik moest vernevelen. Dat was fijn, want dan kon ik daarna snel weer verder spelen. Er zijn heel veel plekken waar ik nog graag naartoe zou willen. Mijn papa en mama willen ons graag meenemen naar Bali of Aruba, maar vanwege corona kan dat nu even niet. Ook wil ik heel graag terug naar Disneyland Parijs. Ik ben daar 2 jaar geleden met kerst geweest en dat was zo leuk en mooi!”.

Menu