De Opkikkerdag van Fleur: trouwen met mama

Actueel-Acties

Als de gezinsvrijwilliger tijdens de lunch aan Fleur vraagt wat ze hoopt dat er die ochtend gaat gebeuren, antwoordt Fleur met een grote lach: “Ik wil graag met mama trouwen!!”. De ochtend zat al vol leuke Opkikker-activiteiten. Nadat ze ontvangen werden op de rode loper, mocht het gezin meedoen in een echte band. Ook maakten ze heerlijke bonbons! Wat ze niet wisten, is dat er in het geheim een plan was bedacht: die middag zouden Fleur en haar moeder Marloes gaan trouwen. Wij belden met Marloes om terug te blikken op de dag.

“Toen we na de lunch het Opkikkerkasteel binnen liepen begon er wat te dagen. We zagen de visagiste daar staan en er hingen allemaal trouwjurken. Toen dacht ik wel dat de wens van Fleur om met mij te trouwen in vervulling zou worden gebracht.” Het Opkikkerkasteel was voor één keer een echte beautysalon waar Fleur, haar zusje Suze en moeder Marloes mooi werden gemaakt. Voor de dames waren er prachtige jurken geregeld, voor vader Ronald een overhemd, stropdas en jasje.

Nog meer verrassingen

“Nadat we waren omgekleed, onze nagels waren gelakt en we waren opgemaakt, werden we in een koets met paarden gezet. Terwijl we een rondje door het park reden zei Fleur tegen me: ‘Nu zijn we getrouwd, toch mam?’. Ze dacht dat we na de koets de jurken weer uit moesten doen en dat dit de trouwerij was. We waren dus ontzettend verbaasd toen dit niet het geval bleek te zijn!”

Wat Fleur en haar gezin niet wisten, is dat hun familie en vrienden zich stiekem in de tuin van de beautysalon op de Eemhof hadden verzameld. “Toen we uit de koets stapten en we iedereen zagen staan was dat écht een verrassing. Ik dacht toen echt: nee, hoe kan dit!? We waren natuurlijk best ver van huis, want het is toch zeker wel twee uur rijden naar CenterParcs de Eemhof. Dat toch iedereen speciaal voor ons, en voor Fleurs droom, zo ver wilde rijden was echt heel bijzonder. Dat vond ik toch wel echt het mooiste moment van de hele dag.”

Waarom trouwen met mama?

“Fleur hoorde een tijdje geleden dat ik het met haar vader over trouwen had. Maar de uitkomst was toch dat we dat niet wilden. Dat vond Fleur heel jammer: zij, haar vader en haar zusje hebben daarom een andere achternaam dan dat ik heb. En ze wil graag dezelfde achternaam als ik hebben. Haar oplossing: dan maar zelf met mama trouwen. Ze heeft er in de afgelopen tijd veel over nagedacht. Zo had ze bedacht dat er dan witte stoelen moesten staan en iedereen die ze kent bij elkaar moest komen.”

“De ceremonie was heel mooi. Het praatje van Kristel was heel erg persoonlijk en juist omdat het zo klein en kort was, was het ook echt heel erg indrukwekkend. Als ik ooit echt zou trouwen, zou ik het ook zo willen. En Fleur heeft meerdere keren gezegd dat ze het echt mooier vond dan ze ooit had kunnen dromen!!”

Fleur heeft taaislijmziekte en is daardoor vaker ziek. Ze moet bijvoorbeeld vaker antibioticakuurtjes innemen. Deze Opkikkerdag was voor haar en haar gezin dus een welkome afleiding!