Stichting Opkikker bestaat 25 jaar! Persoonlijk bericht van Ruud Sliphorst.

Actueel

Beste vrijwilligers, medewerkers, ambassadeurs, relaties, donateurs, sponsoren alle andere lieve mensen die Stichting Opkikker een warm hart toedragen,

 

Graag wil ik jullie allemaal feliciteren met het 25 jarig bestaan van Stichting Opkikker. Ik zou willen dat wij morgen kunnen stoppen omdat er geen zieke kinderen meer zijn… zoveel verdriet, leed en onzekerheid. Ik weet dat dit is een utopie is. Daarom ben ik u dankbaar. Dankbaar voor de steun van een enorme groep mensen die mij nu, in het verleden en de toekomst in staat stellen om iets “onbetaalbaars” te kunnen betekenen in het leven van mensen die dit soms, een leven lang, goed kunnen gebruiken. Als boegbeeld mag ik overal vooraan staan en ontvang mooie tekeningen, aandenkens, complimenten, bloemen en ga zo maar door. Als hoogtepunt mocht ik zelfs twee maal een koninklijke onderscheiding ontvangen, voorzien van prachtige aanbevelingen van mensen die veel voor mij betekenen. Ik kan jullie verzekeren: dat maakt indruk, maar geeft soms ook een ongemakkelijk gevoel. Stichting Opkikker zijn wij allemaal, ons enorme platform van ‘goed doen’. Jullie maken een onmisbaar deel uit van onze Keten van Kracht!

 

De afgelopen 25 jaar zijn als een rollercoaster voorbij getrokken. Elk jaar weer nieuwe hoogtepunten en ook verdrietige gebeurtenissen. Vanaf de zolder inmiddels vijf verhuizingen verder. Van werken met een zeer betrokken groep vrijwilligers (die soms wel 60 uur per week bezig waren voor de stichting), naar een professionele organisatie die op jaarbasis ruim 120.000 uur vrijwilligerswerk verzet, aangestuurd door 18 zeer betrokken medewerkers die iedere dag weer grote inzet tonen. En dan heb ik het nog niet eens over de evenementen zelf, waar duizenden mensen aan hebben bijgedragen de afgelopen 25 jaar. Het is onmogelijk iedereen te noemen, maar waar zouden we zijn zonder de sportauto’s, brandweer, politie, defensie, clowns, prinsessen, koetsen, helikopers, fotografen, artiesten, het geluid, de helikopters… de lijst is oneindig. Jullie bereidwilligheid, betrokkenheid en vriendelijkheid naar onze gezinnen toe is onbetaalbaar en maken ons als Stichting Opkikker tot wie we zijn.

 

En dan natuurlijk de gezinnen, de ambassadeurs. Wat hebben jullie een speciaal plekje in onze harten. Wij geven jullie een mooie dag, aandacht en een vervolg als je dit wilt middels het ambassadeurschap. Maar wat geven jullie ons veel terug! Het is niet in woorden uit te drukken en voor een ieder die bij Stichting Opkikker betrokken is ook onbetaalbaar!

 

Hoogtepunten benoemen uit de afgelopen 25 jaar zijn enorm moeilijk. Elk jaar weer vinden er tientallen bijzondere gebeurtenissen plaats. Ook in deze moeilijke corona tijd vinden wij onze weg en blijven we met elkaar zorgen voor vele lichtpuntjes. Ik weet zeker dat er van bovenaf met een glimlach naar beneden gekeken wordt door tal van mensen en kinderen die ons gadeslaan met een glimlach. Weet dat jullie gemist worden en aan de basis hebben gestaan van onze Stichting Opkikker. Ik hoop en wens dat wij blijven wie we zijn. Een enorme groep mensen die elkaar gevonden hebben in ons prachtige werk en die aandacht voor de medemens, die het minder getroffen heeft, tot iets onbetaalbaars heeft verheven.

 

Pas allemaal goed op jezelf en blijf naar elkaar omkijken!

 

Een enorme Opkikkergroet voor iedereen en gefeliciteerd met onze mooie Stichting Opkikker!

 

Ruud Sliphorst

Directeur & Oprichter van Stichting Opkikker

Menu