Stichting ThuisbakkersPunt enthousiast over de Koffie Morning

Actueel-Koffie Morning Opkikker

Stichting ThuisbakkersPunt is een stichting die thuisbakkers uit heel Nederland makkelijk laat vinden.

 

Dit kan via hun site waar buurtbewoners die zin hebben in handgemaakt brood /gebak, thuisbakkers in hun buurt kunnen vinden. Stichting ThuisbakkersPunt doet dit mede voor meer verbondenheid in de buurt.

 

Met de opbrengst van de site steunen ze lokale thuisbakkers wereldwijd door microkrediet. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten en zo in hun eigen levensonderhoud  voorzien. Zo hoopt Stichting Thuisbakkkerspunt Nederland en de wereld iets socialer te maken door middel van zelfgemaakt brood en gebak.

 

Afgelopen september kwam het bestuur van ThuisbakkersPunt bij elkaar om plannen te maken voor komend jaar. “We waren op zoek naar leuke initiatieven om aan te bieden aan ons netwerk van thuisbakkers. Zij hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze graag bakken voor een ander en betrokken zijn bij hun buurt. Een van ons had de Koffie Morning ontdekt via Social Media en dat paste precies in ons plaatje: het is ontzettend leuk om te doen en je kunt iets betekenen voor een ander. We waren er snel over uit: dit willen we absoluut onder de aandacht brengen.” vertelt Carla, een van de bestuursleden.

Zo gezegd zo gedaan, en niet veel later was het contact gelegd. De reacties waren zeer enthousiast en minimaal zes thuisbakkers uit alle delen van het land zijn aan de slag gegaan. De een maakte heerlijke cup cakes, de ander maakte collega’s blij met onder meer een appeltaart en een chocoladetaart. Er was zelfs een heuse fondanttaart in de vorm van een (Op)kikker. Allemaal hebben ze hier met hart en ziel aan gewerkt en een prachtige opbrengst bij elkaar gebakken.

 

“Het mooie van de Koffie Morning is, dat je vaker mee kan doen door het jaar heen. Het succes en enthousiasme is voor ons absoluut een reden om te blijven deelnemen en dit goede doel te steunen.”

 

Wil je meer weten over ThuisbakkersPunt? Kijk dan op de website: www.ThuisbakkersPunt.nl