Takeda doneert opbrengst inventarisveiling aan Stichting Opkikker

Actueel-Acties-Bedrijf in actie

Takeda heeft vandaag een schenking gedaan aan Stichting Opkikker van maar liefst € 10.000,-! Dit prachtige bedrag is het resultaat van hun verhuizing, waarbij ze hun oude kantoorinventaris hebben geveild onder alle medewerkers.

 

Aarnoud Overkamp, algemeen directeur van Takeda Nederland, vertelt hierover: “We zijn onlangs verhuisd naar een van de duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland, naast het station in Hoofddorp. Bij die gelegenheid hebben we inventaris gedoneerd aan lokale sportverenigingen. Wat overbleef hebben we geveild onder de medewerkers. De opbrengst doneren we nu voor het plezier aan Stichting Opkikker, waarmee ze Opkikkerdagen kunnen organiseren voor gezinnen met een ziek kind.

 

Wij zijn uiteraard ontzettend blij met deze schenking. Ruud: “De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat veel langdurig zieke kinderen en hun gezinsleden nog meer geïsoleerd zijn geraakt. In Nederland zijn ruim 250 duizend gezinnen met langdurig zieke kinderen. We zijn blij dat Takeda een bijdrage heeft kunnen leveren.

 

Over Takeda Nederland
Takeda is een internationaal farmaceutisch bedrijf van Japanse origine dat zich al meer dan 240 jaar inzet voor een beter perspectief voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen. Aarnoud: “We worden constant geleid door onze waarden – het centraal stellen van de patiënt is onze topprioriteit, gevolgd door het opbouwen van vertrouwen van de samenleving, het versterken van onze reputatie en het ontwikkelen van het bedrijf. Tegenwoordig worden onze activiteiten aangedreven door 14 wereldwijde strategische groeimerken in vijf bedrijfsgebieden: oncologie, zeldzame ziekten, gastro-enterologie, neurowetenschappen en op plasma gebaseerde therapieën.”